img

Николай Бареков с нови разкрития за Елена Йончева: Взриви мрежата!

/
/
/
658 Views

Николай Бареков взриви мрежата, научи trg.

Евродепутатът Николай Бареков излезе с нови разкрития за сагата с Елена Йончева. Скандалът с журналистката и депутат от БСП от дни тресе страната.

Ето какво сподели Бареков по казуса:

„Ето възможен изход от казуса “Елена Йончева”, който би удовлетворил и прокуратурата и КТБ и БСП и самата Елена.

След като тя твърди, че е получила от КТБ финансиране от 700 000 лева за закупуване на техника в нейната офшорка, нека бъде така разумна и да възстанови техниката (или сумата за нея).

Друг е въпросът дали тази техника е подарък за Елена Йончева и защо не е била ипотекирана някъде срещу отпуснатите пари. Размерът на самата сума също буди подозрение. Защото на един журналист му трябват камера 1бр., 2 броя батерии за нея, сателитен телефон и монтажен лаптоп.

Всичко това заедно със софтуера би струвало макс 50 хиляди лева. Къде тогава са се дянали останалите 650 хиляди лева от КТБ? Самата Йончева днес е потвърдила по телевизията, че техниката е налична и би трябвало незабавно да се оцени.

Като изпълнителен директор на Нюз 7 през 2012 година закупих телевизионна техника от CNN. Включително камери – роботи, за 5 милиона лева. Теглихме кредит от банката и ипотекирахме в замяна цялата налична техника.

Тогава юрист там беше същия Божидар Миладинов, който е правил схемите с офшорката на Елена Йончева. След фалита на КТБ синдиците прибраха цялото обезпечение от Нюз 7 и го пуснаха на части на търг.

Така с моя подпис бяха спасени милионите от патримониума на КТБ и фалиралата телевизия и никой не беше ощетен. Като мениджър бях длъжен да пазя и стопанисвам грижливо повереното ми имущество от Борда на компанията, която представлявах заедно с втория изпълнителен директор по финансовите въпроси.

Друг е въпросът, че е абсолютно неразбираемо от морална и юридическа гледна точка журналист (при това с претенции за разследващ) да прави офшорки, за да си купи техника и да си отпуска сам заплатата от 12 500 лв при положение, че Нюз 7 и Тв 7 разполагаха с най-добрите камери и компютри за монтаж в света по това време.

При положение, че никога не е била журналист на договор в Тв 7 или Нюз 7 – Елена щеше да получи всичко необходимо от мен само срещу един договор за временно ползване като външен продуцент.

Но тя нямаше и такъв договор с нас. Наистина не мога да намеря логика в нейните действия по това време“, заяви Бареков.

Източник: www.kliuki.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook