img

Николай Банев излиза на свобода срещу 100 лв?!

/
/
/
1127 Views

На практика срещу 100 лева Николай Банев ще има възможността не само да излезе от ареста, но и да напусне страната, научи trg.

Николай Банев има възможността да се възползва от вратичка в закона и да излезе на свобода. Според актуалната клюка, арестуваният олигарх се готви за участие в евровота.

От ЦИК коментират възможността да се включи в надпреварата, пише „България днес“. От избирателната комисия поясняват, че ако Николай Банев отговаря на всички условия, няма причина те да не приемат документите му.

Според българското законодателство лицето, което се кандидатира за участие в избори, трябва да е навършило 18 години. Друго условие е кандидатът да не е под запрещение, както и да няма наложена мярка за лишаване от свобода заради влязла в сила присъда.

Необходимо е кандидатът за вота да има събрани 2500 подписа от инициативен комитет, който да издигне кандидатурата му. При положение, че Банев разполага с десетки фирми и хиляди работници, едва ли събирането на подписите за него ще бъде проблем.

Друго условие е да живял последните три месеца на територията на България или на друга страна от ЕС. Той отговаря и на това условие.

За да участва в изборната надпревара трябва да внесе и сумата от 100 лева, което също не представлява проблем за него.

Ако той се кандидатира за евродепутат, ще бъде освободен незабавно. От момента на регистрацията си в ЦИК, той ще се сдобие и с имунитет, както и с правото да пътува зад граница.

Източник:razkritia.com

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook