img

Никола Груевски изчезна мистериозно! От 6 ноември потъна вдън земя и жена му не знае къде е – страхуват се да не е…

/
/
/
441 Views
loading...

Бившият македонски премиер Никола Груевски не се е появил в затвора и в ранните часове на днешния ден, за да започне да излежава присъдата си от две години. Това са заявили неназовани източници пред македонския „Фокус“.

В течение на вчерашния ден той не е бил открит, за да му бъде предадено решението на Наказателния съд, че жалбата му за отлагане на началото на наказанието е отхвърлена.

Веднага щом получи този документ, присъдата влиза в сила и бившият премиер трябва доброволно да се яви в затвора. Ако не го направи, той ще бъде арестуван и отправен в поправителното заведение от органите на реда.

Местните медии отбелязват, че е възможно Груевски да се яви в затвора в по-късните часове на днешния ден или в неделя без да получил лично решението на съдиите. Ако не го направи, в понеделник решението ще бъде предадено на Наказателния съд, който да му го предаде ако реши да се яви на друго дело, по което е обвиняем.

Никола Груевски беше осъден на две години лишаване от свобода заради закупуването на луксозен мерцедес за 580 хиляди евро с бюджетни средства.
Междувременно се появиха спекулации, че Груевски може да е избягал, уточнява „Фокус“.

От вчера той е неоткриваем. Призовкарите не са го открили на три пъти в дома му, за да му предадат решението на съда, с което се отхвърля жалбата му за отлагане на присъдата.

Освен това Груевски си е изключил мобилния телефон. От 6 ноември бившият премиер не е активен и във „Фейсбук“.

В същото време неговата съпруга Боркица съобщи, че той не е в дома си в Скопие

Все още не се знае дали с него е предоставената му от министерството на вътрешните работи като бивш премиер 24-часова охрана.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!