img

Никога не купувайте тези 7 продукта от супермаркет, ето защо

/
/
/
508 Views

Често в супермаркетите се отплесваме и освен за това, за което сме дошли, купуваме и куп други неща, които не са ни нужни, припомня trg.

Това от своя страна се отразява и на джоба ни. Освен това има няколко продукти в супермаркета, от които специалистите препоръчват да стоите далеч. Те са напълно безполезни и само могат да ни причинят вреда.

Вижте кои са те:

Сладко кисело мляко

Киселото мляко е полезно, но не и това, което съдържа плодови добавки и захар. Не очаквайте да отслабнете с подобни продукти, в тях няма нищо здравословно.

Експертите препоръчват консумацията на обикновено кисело мляко с шепа плодове.

Сладки изделия

Много често супермаркетите правят атрактивни промоции, като например при покупка на два продукта – получаваш трети подарък. Във връзка с променящите се тенденции, промоциите най-често се правят на сладки неща.

Ако често купувате такива неща и се зареждате вкъщи с тях, то в даден момент ще започнете да злоупотребявате с тях. А както знаем, сладкото води до наднормено тегло, затлъстяване, диабет и други здравословни проблеми.

Газирани напитки

От този продукт няма абсолютно никаква полза – това е захар в големи количества. Не утоляват жаждата, но могат да предизвикат появата на кариеси и други проблеми със зъбите.

По-добре е да се откажете от покупка на тази течност в супермаркета. Заменете с вода или домашно приготвена лимонада.

Замразени хранителни стоки

Замразени готови палачинки, пици, кюфтета, торти – супермаркетите са пълни с подобни продукти. Да, бързо е и е много удобно.

Достатъчно е да поставите в микровълнова фурна или печката за няколко минути и сте готови!

Те обаче съдържат много сол, захар, консерванти и други вредни компоненти – това са полуготовите продукти. Много по-добре е да отделите малко време и да приготвите същото, но със собствените си ръце и продукти с доказан произход.

Сок

Говорим за сок в тетрапак. Тук важат същите предупреждения като при газираните напитки.

Студен чай

Този продукт също е много вреден. Съдържа много захар, но не дава усещането на естествения чай.

Обезмаслени продукти

Заблуда е, че продуктите с нулево съдържание на мазнини ни помагат за желата фигура. Човек се нуждае от мазнини, но от полезни такива.

Източник: zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook