img

Невероятно, но факт: От семе в стомаха на труп изникна дърво и помогна за разкриването на убийство в Кипър

/
/
/
265 Views
loading...

Ахмет Хергюн бе открит благодарение на поникналата смокиня

Необичайна история предизвика много коментари в Интернет: семето на смокиня в стомаха на един мъртъв човек поникна в дърво, което по-късно помогна на властите да намерят труп, лежал почти 40 години в пещера в Кипър.

Ахмет Хергюн (кипърски турчин) изчезнал през 1974 г. Семейството му не можало да намери никакви следи от изчезването. През 2011 г. изследователите откриха невероятен феномен. Смокиново дърво поникнало в планините.

Историята е прекалено красива, но според професора по почвознание Й. Нолър всичко е логически обяснително:

„Семената могат да покълнат в мъртви животни, така че можете да си представите, че могат да израстат и от човек. Животните често се хранят с плодни растения, така че оставят несмилаеми семена на земята заедно с екскрементите. Дори семена в джоба на мъртвец могат да събират хранителни вещества от разлагащо се тяло – обяснява Ноллер.

Изследователят открил една смокиня в пещерата и след като изучил любопитното разположение на дървото, той забелязал разложените останки на жертвата. Археолозите започнали да изследват територията и открили, че в пещерата има три скелета, включително и този на Ахмет Хергюн. Навремето кипърски гърци хвърлили динамит в пещерата, експлозията направила дупка, през която проникнала слънчева светлина, след което смокинята покълнала в човешкия стомах и останалите можели да бъдат намерени.

„Тази история е невероятна, тъй като нейното откритие няколко десетилетия по-късно е свързано с живота, който възниква след смъртта. Такива истории са вдъхновяващи „, коментираха от Кипърският комитет за безследно изчезнали.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!