img

Наша гурбетчийка се върна от Италия и се възмути: Ние по-малко българи ли сме?

/
/
/
389 Views

Българка, живееща и работеща в Италия, остана възмутена от факта, че у нас не може да ползва отстъпката от 25 стотинки за гориво, която се дава на сънародниците ни по бензиностанциите.

„Прибрах се за отпуската си в България и опитах да заредя бензин с отстъпка на опела си, който е с италианска регистрация. Момичето на касата в бензиностанцията обаче ми заяви, че намалението е само за български граждани с български автомобили. Такива били разпоредбите“, разказа през „Марица“ Стоянка Янева.

Искам да попитам властта, ние, които работим в чужбина, но внасяме парите си тук, по-малко българи ли сме от другите? Обидно е! Да не би от добро да сме отишли да работим в чужбина, че да нямаме същите права като останалите българи, които живеят тук, пита възмутената жена.

Стоянка Янева има 18 години трудов стаж у нас и още 21 години в Италия. Идва си всяко лято, а през останалото време редовно изпраща от там пари за близките си.

Според нея не е редно да се прави такова разделение между хората. Тя даде пример с Италия, където също има подобни отстъпки за горивата.

„Там няма значение дали си от Италия, Франция, Румъния или България. Държавата плаща отстъпка и за чужденците и така си запазва туристическия поток. А в България, като дойдат чуждестранни туристи и видят, че са отрязани от отстъпки, едва ли ще се върнат втори път у нас. Не е нормално така да се делят хората“, разсъждава жената.

Източник: Марица

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook