img

Народът изрева от нова схема: Ако видиш тръба в гумата спукана ти е работата

/
/
/
1300 Views

Мошеници все по-често прилагат нов метод, за да ограбват закъсали на пътя шофьори, научи trg.  За целта се използва най-обикновена водопроводна тръба, с помощта на която автомобилът се обездвижва и водачът е принуден да спре.

Схемата не е сложна. Жертвата се набелязва от съгледвачи, които информират крадците за набелязаната кола. Ако в нея се вози само шофьорът и още повече ако е жена, рискът нараства в пъти.

„Оръжието на престъплението“ е тръба с диаметър 10-20 мм. Единият ѝ край се отрязва под прав ъгъл, а другият – под остър, за да се поучи пресечен цилиндър с височина 3-4 сантиметра.

Мошениците избират участък от пътя по маршрута на жертвата с дупки. Тръбата се забива в някоя от тях с острия край нагоре на мястото, през което е най-вероятно да мине колелото на колата.

Ако някоя от гумите се озове в заложения капан, тръбата се забива в нея и въздухът излиза през дупката почти мигновено, принуждавайки водача да спре незабавно. Щом отвори багажника, за да извади резервната, се появява автомобилът на мошениците.

Ако видиш тръба в гумата спукана ти е работата

Те веднага спират, започват да питат вежливо какво се е случило и предлагат съдействие на „колегата“. Спектакълът е изключително правдоподобен. Мошениците искрено съчувстват на пострадалия водач и още преди той или тя да си е отворил устата, запретват ръкави и се захващат да му помагат със смяната на гумата. За жертвата остава само да дозатегне болтовете, след което може да продължи по пътя си.

Радостта на шофьора от безкористното отношение на помагачите обаче трае само докато прибира крика и ключа обратно в багажника. Щом седне обратно в колата се оказва, че от салона липсват телефонът, чантата или портфейлът с парите и банковите му карти. Те са изчезнали, докато всички са се суетели около спуканата гума, а през това време от другата страна на возилото е проникнал някой от „помощниците“.

Измамниците обикновено не задигат вещи с големи размери – предпочитат малки чанти, в които може да има нещо ценно.

Да се противодейства на схемата може по един-единствен начин. Забита в гумата тръба е сигурен знак за предстоящи неприятности и водачът би постъпил най-разумно да не приема никакви предложения за помощ. Измамниците по правило се отказват от намеренията си ако жертвата отклони разговора с тях и не прибягват до насилие, тъй като по руските закони бандитизмът по пътищата се наказва много по-сурово от кражбата.

 petel.bg 

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook