img

Най-опасната напитка за мозъка

/
/
/
1203 Views

В днешно време по цял свят има хиляди продукти, които се обработват и съдържат химикали, консерванти и оцветители. Стремежът на големите фирми да направят стоките си хем привлекателни за потребителите, хем да удължат срока им на годност, налага тази практика. Това обаче представлява голям проблем за нашето тяло, защото не сме готови да смиламе такива сложни съединения.

Така например честата употреба на газирани напитки може да се отрази зле на състоянието на човешкото тяло. Това сочи проучване на израелски учени. Според експертите, използването на газираното вреди на почти всички вътрешни органи и системи на тялото.

Изследователите са анализирали данните от няколко страни по целия свят. В резултат на това изследователите заключават, че консумацията на газирани напитки потиска чревната микрофлора и затова има пагубен ефект върху други органи. Според микробиологът Ариел Kushmar такива напитки „може да бъдат токсичен към чревните бактерии, и по този начин да навредят на тялото ни.“

Учените свързват отрицателния ефект на содата върху тялото с изкуствените компоненти, които се съдържат в нея. Предварителното проучване на учени от Бостънския университет в Съединените щати показва, че редовното пиене на сода е свързано с повишен риск от диабет, влошаване на мускулите и намаляване на обема на мозъка. В същото време експертите заявяват, че хората, които редовно използват газирани напитки по-често от други, са диагностицирани с болестта на Алцхаймер и ранна деменция.
здравето

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook