img

Най-честата причина за рак, но за нея никой не говори – лекар разкрива как се проверява киселинността в стомаха

/
/
/
2321 Views

Ниската киселинност в стомаха е водещият източник на рак на стомаха и други хронични заболявания.

Рискът от развитие на тези заболявания също утежнява неконтролираното и несъзнателното предписване на антиацидни препарати и блокери на киселини, казва специалистът по природна медицина О. И. Синева.

Тя отбелязва, че фактът, че основната причина за киселини в стомаха и градинския чай също е добре скрит, всъщност не е излишъкът, а липсата на солна киселина в стомаха.

Ето защо определянето на киселинността в стомаха е важна превантивна мярка и сериозна стъпка по пътя към здравето.

– Бих препоръчал всички болните да обърнат специално внимание на киселинността на стомаха, независимо от диагнозата. Корекцията на киселинността е точно тази критична връзка, която е необходима за възстановяване – предупреждава лекарят.

Определянето на киселинността на стомаха се извършва чрез специална процедура, наречена тест на Хайдберг. За прилагането му пациентът трябва да погълне специална капсула, свързана с отделна резба. След като капсулата изпрати радиосигнали, тя се отстранява от стомаха.

Но тя също така разкрива метод за диагностициране на ниската киселинност на стомаха, който можете да извършите у дома си. Д-р Синева откри напълно безопасен тест със сода за хляб.

Разбъркайте ¼ малка чаена лъжичка сода за хляб със 150 милилитра топла вода. Наливайте това решение сутрин, на празен стомах.

Отбележете времето, което ще стане до появата на оригване. Достатъчно е да изчакате не повече от три минути. Ако не сте се оригнали, има възможност за ниска киселинност в стомаха.

Ако сте се оригнали-вашата киселинност е наред.

Дали този метод е достоверен? Не за всички. Но защо не опитате? Точността на диагностиката се увеличава с комбинация от горния тест с клинични симптоми на намалена киселинност на стомаха, които включват:

– подуване на стомаха, чувство на препълване на стомаха след хранене;
– несмелени храни, диария или запек;
– хранителна алергия;
– случайно гадене;
– дразнене около ректума;
– омекотяване и напукване на ноктите;
– Спукани капиляри в областта на бузите и носа;
– Гъбични инфекции и дисбактериоза на червата;
– Акне;
– Недостиг на желязо;
– Косопад

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook