img

На центъра на Търговище слагат нова градска придобивка от огромна важност…

/
/
/
1243 Views

В центъра на Търговище се поставя табло, което ще изнася данни за качеството на въздуха в града като цяло и по отделни квартали. За това информира д-р Дарин Димитров на редовно заседание на общинския съвет.

Изказването му е отговор на предложение на Илия Илиев, общински съветник от групата на БСП. Местния депутат посочи като довод, че е важно да се знае дали има замърсяване. А при нужда да се вземат мерки, предават от ИтарМедия.

„Измерванията на въздуха се правят периодично и се наблюдава тенденция към повишаване на фините твърди частици, което може би дава основание на гражданите да имат различни съмнения и оплаквания” – каза Илиев.

Точното място е на центъра на Търговище, над стола към общината, което е ниското тяло в близост до банка ДСК.

„Когато приключи монтирането му ще намерим средства за стационарни станции, които да правят измерванията. Има и фирми, които желаят да подпомогнат закупуването им” – информира още д-р Димитров.

Очаква се официалният старт на работата на системата да е в първите месеци на новата година. Има идея и за мобилна станция за измерване на въздуха, но тя струва 250 хиляди лева, което е прекалено много за бюджета на Търговище.

центъра на търговище измерване на въздуха

Със сигурност повече очи ще гледат към центъра на Търговище вече…

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook