img

На центъра на Търговище слагат нова градска придобивка от огромна важност…

/
/
/
247 Views

В центъра на Търговище се поставя табло, което ще изнася данни за качеството на въздуха в града като цяло и по отделни квартали. За това информира д-р Дарин Димитров на редовно заседание на общинския съвет.

Изказването му е отговор на предложение на Илия Илиев, общински съветник от групата на БСП. Местния депутат посочи като довод, че е важно да се знае дали има замърсяване. А при нужда да се вземат мерки, предават от ИтарМедия.

„Измерванията на въздуха се правят периодично и се наблюдава тенденция към повишаване на фините твърди частици, което може би дава основание на гражданите да имат различни съмнения и оплаквания” – каза Илиев.

Точното място е на центъра на Търговище, над стола към общината, което е ниското тяло в близост до банка ДСК.

„Когато приключи монтирането му ще намерим средства за стационарни станции, които да правят измерванията. Има и фирми, които желаят да подпомогнат закупуването им” – информира още д-р Димитров.

Очаква се официалният старт на работата на системата да е в първите месеци на новата година. Има идея и за мобилна станция за измерване на въздуха, но тя струва 250 хиляди лева, което е прекалено много за бюджета на Търговище.

центъра на търговище измерване на въздуха

Със сигурност повече очи ще гледат към центъра на Търговище вече…

Коментирай чрез Фейсбук
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!