img

На тези е обречена София: Фандъкова – рекордьор по прически и фотосесии, Манолова я гони по костюмчета

/
/
/
128 Views

Йорданка Фандъкова е рекордьор сред политиците и кметовете по прически и фотосесии. Снимките са от списания и от пиар-съобщения на общината, научи trg

Две жени се очертава да се борят за кмет на София.

Йорданка Фандъкова заседна на този пост преди 10 години като компромисна фигура. Но сега има всички шансове да влезе в историята като най-дългогодишният кмет в историята на София от нейното обявяване за столица до днес.

Което ще е илюстрация за упадъка на обществото като цяло.

Кметове на София са били професионалисти градостроители или силни личности като Димитър Петков, Тодор Икономов, инж. Иван Иванов, Димитър Попов, арх. Георги Стоилов и др. За съвсем кратко е бил и Тодор Живков. Каквито и да са били други, са били някакви личности. Безличната Фандъкова ще ги бие всички по дългогодишно кметуване. Защото срещу нея като кандидат се очертава Мая Манолова, друга крайно неподходяща за тази работа жена.

Фандъкова ще я запомнят с безбройните й прически и фотосесии за лайф стайл списания и разнообразие портрети, разпращани до медиите от пиар отдела на общината. Да преследва някаква смислена идея или инициатива за града не се е чуло. Тихо мрънка и се оправдава по безбройните поводи – неуспешни ремонти, реконструкции и безобразията в София.

Но като нищо ще я изберат пак. Политическата истерия доведе до това.

Мая Манолова. Снимка: от тв екрана

Столицата София върви към катастрофа. Нито една партия – било БСП или ГЕРБ, или друга, досега не потърси и не представи компетентна и избираема личност за кмет.

С профил на инженер, архитект, технократ, финансист, нещо такова. Дори да е неизвестен, трябваше още преди година две да издигнат и популяризират такъв. И избирателят щеше да избира. Сега е оставен без избор – или кухата кукла Фандъкова, параван на корупция във всички дейности на общината, или другата провинциал-популистка Мая Манолова. Тя може да се състезава с Фандъкова само по костюмчета, не и с нещо полезно за града.

Ако БСП подкрепи Мая Манолова за кмет, ще настъпи мотиката. На Манолова и Слави Трифонов няма да й помогне.

Впрочем и другите партии закъсняха. Всички гледат на стола на кмета като на политическа борба, а управлението на града е нещо друго.

Източник: e-vestnik

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!