img

На море с кучето: Още една причина да изберете Гърция

/
/
/
309 Views

Концесионери масово не допускат кучета на плажа, въпреки че нито един закон не го забранява, научи trg.

Ивелин Младенов решил за първи път от години да почива на българското Черноморие, освен с приятели и с домашния си любимец – 10-килограмовият Марли, който обаче не бил допуснат на плажа.

„В началото, когато дойдохме господата от охраната на плажа ни помолиха да напуснем, тъй като било забранено разхождането на домашни любимци, въпреки това, че не нарушават по какъвто и да било начин обществения ред и това, че са на каишка, както всъщност гласи и Законът за ветеринарно-медицинската дейност“, казва той.

Младите мъже били спрени от физическата охрана на плажа.

„На всяка табела пише, че е забранено. Това не го решавам аз“, обяснява Илиян Тонев от охраната на плаж „Слънчев бряг“-Централен.

Този отговор не удовлетворил Ивелин и приятеляте му. Te опитали да потърсят отговор на какво основание Марли трябва да остане извън пясъка. А нито в закон, нито в общинска наредба има каквото и да е ограничение домашни любимци да бъдат на плажа.

Управата на плажа обяснява недопускането на кучета така:

„Това е решение на всички концесионери по цялата плажна ивица. Има табели, на които е обозначено, че е забранено за домашни любимци и за превозни средства. Решението, предполагам, е взето от съображения за сигурност. Няма значение дали кучетата са големи или малки, но има туристи, които са с малки деца и просто това се прави за тяхна безопасност“, заяви управителят на плаж „Слънчев бряг“-Централен Михаил Ковачев.

От Министерството на туризма са изпратили отговор до Нова телевизия, в който обясняват, че условието дали могат да се допускат домашни любимци на територията на морските плажове по българското Черноморие не е регламентирано в договорите за концесия или наем, които ведомството сключва с тях.

Допускането на домашни любимци на плажа или забрана за това можело да бъде посочено чрез Наредбите за опазване на обществения ред на съответната община. Това зависело и от организацията на работа, направена от стопанина на плажа.

А за стопанина на Марли Ивелин Младенов решението на проблема е лесно.

„От 12 години насам може би за първи път решихме да дойдем на българското Черноморие. Със сигурност това няма да се повтори“, казва той.

Източник: offnews

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook