img

Младеж се ожени за баба – инвалид, за да избегне казармата

/
/
/
616 Views

За разлика от България, на много места по света все още има казарма и армия, а хората стават шокиращо изобретателни, за да избегнат този „затвор“.

Така направил и 24-годишен войник в Украйна, който сключил брак с бабичка с тежка инвалидност, за да не е в редиците на военните, научи trg.

За да неутрализира призовката, той си разменил брачна клетва с възрастната дама и представил документ, с който автоматично отпада от сметките на фуражките. Те от своя страна не искат да го пуснат от лапите си, но две години вече не могат да намерят доказателства, че бракът е фиктивен.

Историята е следната – през есента на 2017-та в деловодството на военното окръжие във Виница дошли младо момче – на 22 години, и жена, която била пенсионерка. Тогава тя била на 80. Двойката се венчала, а местният закон давал месец за тестване на чувствата на двамата. Бабата е инвалид първа група, което автоматично освобождава младежа от казармата като помощник в бита.

Обществото във Виница тогава махнало с ръка и погледнало на случката със смях, но не така мислили военните, които постоянно наблюдавали под лупа двойката. Датата на сватбата „случайно“ съвпаднал с датата, в която младежът трябвало да постъпи в армията на Украйна. Родителите дори свидетелствали пред военните и казали, че нямат нищо против такава връзка и брак. Бащата дори отишъл тогава в окръжието със сина си, за да потвърди за сватбата.

И тук идва по-интересният момент – булката му била някаква непозната, а… роднина! Оказало се, че тя била баба на братовчедка на младоженеца.

Това вече военните не можеха да преглътнат и да бъдат подигравани! Те решиха да оспорят брака и да докажат неговата фиктивност. При жена с инвалидност младият съпруг нямало къде да избяга в чужбина, а трябва да се грижи за нея, нали? Да, но при двойката всичко е наред, а преследването продължава вече две години, през които военните не могат да открият „други планове“ при съпруга.

„Въпреки че никой не вярва в тази връзка и в искреността й от правна гледна точка, всички са добре. 82-годишната съпруга живее с младия си съпруг, а преди дни баща му донесе документ, че неговият син живее с жена си и се грижи за нея – заяви заместник военният комисар на ВОК Игор Лишчук. – Този документ засега отлага решенията и няма какво да направим повече. Историята е съмнителна, но законът не казва на каква възраст трябва да е една съпруга“.

Министерство на отбраната на Украйна също остана с пръст в уста – бяха им предоставени всички необходими документи, които дават пълното право на 24-годишният младеж да бъде отложен от военна служба.

Бившият съпруг на бабата отдавна е починал, а сега младият й съпруг се грижи за нея, за малката ферма, в която имат кошери и отглеждат картофи. Зинаида е името на старицата, която е с увредено зрение, а близките й в селото казват за нея, че е интелигентна жена и никому никога не е правила лошо. Хората във Виница все още не могат да повярват и да осмислят случилото се, но пред бабата не повдигат въпроса, за да не я наранят.

Ако съпругът оцелее още три години, „проектът“ може да се счита за успешен, тъй като за армията на Украйна повиквателни се получават до 27-годишна възраст.

Снимката е илюстративна

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook