img

Митко Щерев прости на Лили: Композиторът иска среща с примата след 15-годишна война

/
/
/
405 Views

Кръвните врагове Лили Иванова и Митко Щерев са на път да заровят томахавките, научи ТРГ. След почти 15-годишна война легендарният композитор бил готов да подаде ръка на примата. С напредването на възрастта Щерев осъзнал, че този конфликт му тежи и често си задавал въпроса: „Защо стана така?“

Тъй като с певицата, над чийто репертоар се е трудил години наред, не се били виждали очи в очи дълго време, Митко не смятал за удачно да я потърси лично.

Неговото предложение било и двамата да изпратят свои представители на мирна среща, на която да се обсъдят неразбирателствата им, да се намери решение, а после Щерев и Лили да си стиснат ръцете. За момента обаче примата все още не била дала положителен отговор за предложението на музиканта.

Припомняме, че крахът в дългогодишното им приятелство и сътрудничество настъпи през далечната 2010 година, когато двамата се изправиха един срещу друг в съдебната зала. Тогава Лили заведе дело срещу Щерев за обида, след като той я разкритикува в своя статия. Примата поиска 5000 лева компенсация за нараненото си достойнство. Композиторът пък й скочи, че в биографичната си книга тя дискредитирала него и семейството му.

Авторът на „Осъдени души“ още помни 6-те обиди, нанесени му от редовете на книгата на Лили Иванова. Сред тях бяха фразите: „беден като манастирска мишка“, че жена му Катерина „имала нещо с един от музикантите му“, „малък човек да видиш наежен, смешно изглежда“.

Четири години преди това пък Щерев забрани на естрадната звезда да изпълнява 17 негови песни, защото тя не била финансово коректна към него и не му плащала авторските му отчисления за тях.

На този етап създателят на „Диана експрес“ бил готов отново да работи с някогашната си приятелка, но при условие че тя се съгласяла отношенията им да са чисти и в юридически план. Подобни спорове примата имаше и с други двама големи композитори – вече покойните Асен Гаргов и Тончо Русев.

И от двамата обаче Иванова успя да получи прошка, докато все още бяха на този свят. От скоро дори изпълнява по концерти емблематичния си хит „Детелини“, който Гаргов й бе забранил да пее. За връщането на шлагера в репертоара съгласието си дали и синът, и вдовицата на композитора.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook