img

Миню Стайков остава в килия

/
/
/
290 Views

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на Миню Стайков за изменение на мярката му за неотклонение задържане под стража по делото за злоупотреба с пари от европейски земеделски фондове. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализираната прокуратура, научи ТРГ.

Алкохолният бос беше задържан на 5 септември 2018 г. и привлечен към наказателна отговорност от Специализираната прокуратура за ръководене на организирана престъпна група данъчни престъпления и пране на пари.

Оттогава той е в ареста, след като през май 2019 г. му бе повдигнато обвинение по второ дело (заедно с още 13 лица, петима от които служители в Държавен фонд „Земеделие“) – за участие в престъпен сговор с цел злоупотреба със средства от Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

По това досъдебно производство също му бе определена най-тежката мярка за неотклонение.

На 5 ноември 2019 г., съдът отхвърли за пореден път искането за промяна на мярката му за неотклонание в по-лека заради наличието на опасност да влияе върху разследването.

Оказа се, че бизнесменът, който от година и три месеца е зад решетките, е на антидепресанти, защото страда от депресия. Това се разбра в Специализирания съд, където се решаваше дали да излезе на свобода. Освен това той имал анемия, мозъчно и урологично заболяване. Влошеното му здравословно състояние бе основният аргумент на адвокатката му Ана Попова да поиска Стайков да бъде пуснат, за да може да се лекува и изследва.

Милионерът бе докаран в инвалидна количка. В залата беше и съпругата му Рени. Съдия Вилислава Ангелова обаче отказа да го пусне от ареста. Според нея Стайков можел да получи адекватна медицинска грижа във всяка една болница в София при необходимост.

лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook