img

Мегз и богатият й любовник осъдени на затвор за обсебване

/
/
/
316 Views

Скандалната дизайнерката Миглена Каканашева и любовникът й Румен Рончев се сдобиха с условни присъди по обвинението за обсебване. Двамата, заедно с братовчеда на Каканашева, който също бе обвиняем по делото, са сключили споразумение с прокуратурата, научи ТРГ.

Случаят започна в началото на месец септември миналата година, когато Мегз обяви за откраднат джипа си марка „Мерцедес G350“. Жалбата в Първо районно е подадена от братовчедът Лесов.

Той съобщил, че на 27 септември е оставил луксозния автомобил пред заведение в пловдивския квартал „Кючук Париж“, а на следващата сутрин лъскавото возило го нямало.

По време на разследването криминалистите се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало, че разследват застрахователна измама, в която са замесени Антон Лесов, Мегз и новото й гадже.

29-годишната Мегз е осъдена заради това, че от средата на септември м.г. до 28 септември с.г. в Раковски, като подбудител, умишлено е склонила Рончев и Лесов, двамата като извършители, да присвоят джипа. Неговата стойност е 98 586 лева, като автомобилът е бил собственост на лизингова компания в София.

Според обвинението обсебването е в големи размери и присвоената вещ била заместена до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд.

41-годишният Румен Рончев е осъден по две обвинения. Първото е за обсебването на въпросния лизингов джип, а второто е за три кражби. Едната е на два спойлера от склад в Индустриалната зона в Раковски и е за 1600 лева. Втората е на лека кола „Мерцедес” за близо 2500 лева. А третата е, че е склонил свой познат да отмъкне 120 бутилки уиски за общо 3 312 лева.

По одобреното от районния съд споразумение Румен Рончев е получил 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок.

Антон Лесов получи 2г. и 6 м. условно с 5 години изпитателен срок заради това, че е обсебил джипа и че е дал неверни данни в полицията за уж изчезналото возило.

Определението на Районен съд-Пловдив, с което е одобрено споразумението, е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook