img

Медицинска сестра предупреждава за нов симптом на грип, който повечето родители никога не са виждали

/
/
/
1275 Views

Нормално е случаите на грип да се увеличат през зимата, но 2017-2018 изглежда особено лошо.

Броят на хората, които са хоспитализирани заради грипа, се увеличава, вече има и починали от грип този сезон. Нормалните симптоми на грипа са добре известни: треска, кашлица, хрема, възпалено гърло и повръщане или диария. Добра идея е да се свържете с лекар, ако подозирате, че е налице грип, дори ако повечето хора са в състояние да преодолеят вируса без сериозни увреждания.

Но сега още един симптом започва да улавя вниманието на хората, създавайки нов страх в един вече груб грипен сезон.

Ето една споделена история на майка, която е медицинска сестра и която забелязва уртикарията /копривна треска/ – червени, сърбящи ръбове – върху кожата на сина си. Момчето беше иначе здраво, но инстинктите на майката започнаха да сигнализират и тя заведе сина си да го погледне лекар. След направено изследване се оказва, че той е положителен за щама на грип В.

Майката е отправила предупреждение в социалната мрежа и някои потребители отговориха, че също са забелязали копривна треска преди случай на грип.

Възможно ли е хората, които не показват нито един от класическите симптоми на грип, поне в началото, да са заразени? Ясно е, че отговорът е „да“. Също така се чудим: какво общо имат обривите с грипа?

Отговорът на това е по-сложен и започва с обяснение на кои обриви какви са. Обикновено хората мислят, че уртикариите се появяват като алергична реакция към храна, лекарство или фактор на околната среда. Те могат да се появят, когато сте заразени поради една и съща причина: това е начинът на вашето тяло да реагира на нещо вредно, което да го атакува.

Те могат да продължат дни, дори седмици. Самите обриви не са технически опасни, но ако се появят, определено трябва да проверите нещата. Това е така, защото в тежки случаи те могат да доведат до подуване на гърлото, затруднено дишане и други сериозни проблеми. Да не говорим за връзката с грип, за която сега трябва да се притесняваме!

Новият симптом и текущото разследване на различните видове грип не са причина за паника. Въпреки това, те са добро напомняне за значението на това, да сте в контакт с Вашия лекар или педиатър, ако грипът – или някакъв необичаен симптом – удари вашия дом.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook