img

Медена торта „Къщата на пчелите“, в чийто незабравим вкус ще се влюбите от първата хапка

/
/
/
351 Views

Медената торта „Къщата на пчелите“ е изключително подходящ десерт за специален повод, изпробва ТРГ.

Приготвянето й отнема повече време, но вкусът е толкова нежен и сладък, че си заслужава всяко ваше усилие.

Съставки:

За блатовете:

2 яйца,
180 грама захар
80 грама масло,
80-100 грама мед,
2 чаени лъжички сода (без връх),
400-450 грама брашно,
1 чаша брашно за месене.

За крема:

1 консерва кондензирано мляко,
заквасена сметана (400 грама) – 24-30% мазнини,
150 мл готварска сметана (33% -38% мазнини),
2 супени лъжици мед (по желание).

Приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта, добавете маслото, меда и содата. Сложете сместа на водна баня на котлона, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтвори и сместа почти кипне. Отстранете от огъня, добавете 400-450 грама пресято брашно и разбъркайте добре. Тестото трябва да бъде лепкаво и воднисто. Покрийте купата с тестото с фолио и оставете така в продължение на час. След това извадете тестото от купата и започнете да го месите с помощта на още брашно. Месете, докато тестото спре да се лепи по ръцете ви.

Разточете тестото и го разделете на 9 топки. Всяка топка разточете на тънко върху хартия за печене, поръсена с брашно. Направете няколко забождания с вилица. Печете блатовете при 200 градуса в продължение на 2-3 минути. От диаметър от 22-23 см обикновено се получават 12 блата.

Смесете кондензираното мляко с меда и сметаната. Отделно разбийте течната сметана, след това смесете двата крема до гладка и пухкава консистенция. Подредете тортата. Сложете я в хладилника, за предпочитане я оставете там за през нощта. Украсете Медената торта по желание. Насладете й се!

А сега и още една рецепта:

Медена торта с ром

Необходими продукти

350 г брашно
200 г мед
150 г масло

1 пакетче мая
1 ч.ч. прясно мляко
1 чаша ром
1 ч.л. канела
щипка сол


Начин на приготвянe

В тенджера на слаб огън разтопете меда заедно с млякото. Добавете рома, солта и канелата. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади малко. След това сложете брашното, маята и маслото. Ако сместа е гъста може да добавите още малко мляко. Тестото се изсипва в незалепваща форма и се пече в предварително загрята фурна на 180С до готовност. Готовата и охладена торта се обръща и се декорира по желание.

Източник: otbaba.net

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!