img

Мъжът с коронавирус от Монтана се е разходил из целия град, преди да отиде в болница ВИДЕО

/
/
/
226 Views

Там е потвърдена положителната проба и той се оказа първият пациент с коронавирус в инфекциозното отделение на болницата в Монтана. 

Мъжът е излъгал, че не е бил в чужбина, научи trg.

Пациентът от няколко седмици се е лекувал у дома като бил консултиран от личния си лекар.

„Бил е с обща отпадналост, повишена температура, болки в мускулите, кашлица, затруднено дишане“, разказа Илияна Събчева, началник отделение по инфекциозни болести- МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана.

Но лечението не довело до  подобрение.

„След като няма повлияване от терапията, той преценява да направи рентгенова снимка, на която ясно се вижда пневмония и решава да се консултира с пулмолог от Монтана“, каза Събчева.

Заедно със съпругата си и брат си тръгват за Монтана, за да бъде прегледан от пулмолог, защото в Лом такъв лекар няма.

„Попълнил е декларация с която е минал. Казал е, че идва на преглед. Минал е да си плати осигуровките, минал е и да напазарува, така че доста хора може да са се срещнали с вируса“, поясни лекарят.

Едва след това отишъл при пулмолог в медицински център в Монтана. Веднага му издали направление за болнично лечение. Отишъл в отделението по пулмология на монтанската болница. Оттам го препратили към инфекциозното.

„Той влезе през специален отделен вход, който сме приспособили и веднага беше изолиран. Нямал е контакт с други болни, ние бяхме подготвени с маски и облекла, както е по изисквания“ , каза Илияна Събчева.

Мъжът е пастор в ломски ромски квартал.

 „Но все пак не може да се даде гаранция, че той не е контактувал със заразени хора от Лом. Още повече, че там е епидемиологично огнище“, поясни докторът.

По наша информация заразения е бил на евангелистки събор във Франция, след това е бил в Германия и се е прибрал у нас с много висока температура. Това обаче го е спестил на всички лекари.

блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook