img

Мая Манолова: Много българи са застрашени от сериозни присъди в Гърция – лишаване от свобода и глоби в размер на стотици хиляди евро!

/
/
/
247 Views
loading...

Но за решаване на проблема са необходими допълнителни промени в българското законодателство, които да задължат всички, които купуват автомобили, в кратки срокове да ги пререгистрират, да има ясни ангажименти да сменят талона на автомобила и това да е скрепено с „драконовски санкции“.

Предприемат се и мерки от МВнР да се постави ясно въпросът, отбеляза Манолова. Тя декларира, че ако въпреки това няма развитие по тези случаи, като омбудсман е готова да сезира съответните европейски институции.

Бившите собственици на автомобили, които са ги продали, да проверят процеса по прехвърляне на собствеността, призова вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя припомни случаите на образувани досъдебни производства в Гърция срещу български граждани, които са прехвърлили автомобилите си, но се водят собственици все още по документи.

Захариева посочи, че въпросът е поставен на възможно най-високо ниво. Срещаме разбиране от страна на гръцката изпълнителна власт, надявам се да получим такова и от тяхната независима съдебна система и прокуратура, отбеляза вицепремиерът. Тя обясни, че се е срещнала с гръцкия външен министър, освен това са поискани консулски консултации между двете държави, в които ще участват и представители на МВР, и на правосъдното министерство, и на омбудсмана.

Захариева посочи, че по гръцкото законодателство наказателна отговорност за извършване на престъпление носи и водачът на МПС, и собственикът. Тя призова българските граждани в такива случаи да изразяват желание гръцките власти да се свързват с нашите консулски служители.

Източник: bradva.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Мая Манолова: Много българи са застрашени от сериозни присъди в Гърция – лишаване от свобода и глоби в размер на стотици хиляди евро!
5 (100%) 1 vote[s]

1 Коментари

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!