img

Мая Манолова крещи по водеща на БНТ

/
/
/
593 Views

Мая Манолова репресира журналисти в държавната телевизия още преди да е заела така желания пост, научи ТРГ

Свидетел на истеричните пристъпи на Манолова разказва, че вечерта преди участието си в сутрешния блок на БНТ във вторник Манолова си е позволила да звънне лично на водещата на „Денят започва“. В заповедна форма бившата социалистка е изискала от журналистката да ѝ издиктува по телефона всички въпроси, които смята да ѝ зададе в студиото.

„Както даваш предварително всички въпроси на Фандъкова, така и аз искам да получа всеки един въпрос и то незабавно“, разпоредила Мая Манолова.

Явно водещата на сутрешния блок Христина Христова не е изпълнила ултиматума на Манолова, защото разговорът в студиото видимо следващата сутрин беше напрегнат. Кандидатът за кмет отговаряше нервно и се опитваше да надвика всеки опит за коментар на журналистката. Очевидци разказват, че в края на участието си Мая Манолова е изфучала от студиото, крещейки, че повече няма да стъпи в БНТ.

Политическите интервюта в телевизиите се уговарят между продуцентите на предаванията и пиарите на политиците.

Тази практика в комуникацията се използва, за да се избегне личният контакт политик-водещ, който би могъл да се изтълкува като вмешателство в независимата журналистика. Разбира се, преди участие в медия все пак е допустимо пиарите и продуцентите да изкоментират основните теми на разговора, като например акценти от управленската програма, финансиране на кампанията, основни послания към гражданите и други.

Но никой политик никога не би си позволил да изисква всички въпроси, още по-малко лично от водещия на предаването, възмутени са в БНТ.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook