img

Мариновано месо в буркани за сладко: Крехко месце, което остава прясно до 1 месец – само отваряш буркана!

/
/
/
582 Views

Мариновано месо, за което нямате нужда от фризер и въпреки това ще остане прясно до 1 месец. Опитайте тази рецепта за мариновано месо в буркани за сладко и ще имате винаги запас от крехко и сочно месце.

Маринован врат в буркани за сладко

Продукти:

2 кг свински врат
4 скилидки чесън
40 г морска сол
3 ч.л. майорана
1 ч.л.
черен пипер

Приготвяне:

Пригответе стерилизирани буркани и ще започнете обработката на месото. Нарежете месото до такъв размер, че да пасне в бурканите.

сурово месо в буркани

Сега пригответе марината. Може да използвате 40 г морска сол или 25-30 г готварска сол. Към солта добавете черен пипер, майорана и счукан чесън.

Всичко се разбърква добре и в тази смес оваляйте нарязаното месо от всички страни.

маринован врат

Затворете съда с месото и приберете в хладилник за 2 дни. След това време сложете месото в бурканите и затворете с капак.

Сложете памучна кърпа на дъното на голяма тенджера, поставете върху нея подготвените буркани и налейте вода до 3/4 от височината на бурканите.

буркани стерилизиране

Покрийте с капак и варете 2 часа от момента, в който водата заври.

След два часа изключете котлона и оставете тенджерата на котлона покрита с капак, докато изстине напълно.

Месото остава прясно в хладилник около 1 месец.

мариновано свинско в буркани

Пожелаваме ви добър апетит!

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text