img

Манолова към Борисов: Щом ме е направил омбудсман, да ме направи и кмет

/
/
/
293 Views

Кандидат-кметът на София Мая Манолова контрира остро премиера Бойко Борисов от изборната нощ на първия тур, научи ТРГ.  Като отговори на питането му задочно как била станала омбудсман и с напомняне, че ГЕРБ са я подкрепили, Манолова отсече: „Ами, след като толкова лесно ме е направил омбудсман, нека ме направи и кмет, но не с купен вот“.

Манолова скастри опонентката си Йорданка Фандъкова за това, че не се е отзовала на поканата на нито един дебат между първия тур и балотажа досега за разговор лице в лице, а не между екипите. „Фандъкова избяга от дебата за пореден път – веднъж със студентите, втори път от този, организиран от младежките НПО-та, после от дебата, организиран от гражданите за съдбата на централната баня, а сега – от този на „Спаси София“, отсече тя, като напомни, че приема поканата на отпадналия от битката за градоначалник на столицата Борис Бонев от „Спаси София“ да събере нея и Фандъкова в името на града и жителите му.

„Вчера заявих готовността си да дебатирам с нея във всяка от телевизиите, отправили покана към екипите ни. Готова съм на всеки терен, който тя посочи, включително и на МКС, ако това за нея е неутрален терен. Щабът на ГЕРБ обаче продължава с лъжите от цялата предизборна кампания и днес са заявили, че аз съм отказала дебат“, разгневи се социалистката. И попита задочно кандидата на ГЕРБ Фандъкова – пред избирателите от кв. „Факултета“ ли иска да говори, а не пред младежите на София?

Манолова заяви още веднъж подкрепата си за кандидатите на ДБ, ДБГ и БСП, които в неделя са на балотаж – „срещу статуквото“, като в нейния район тя лично ще гласува за Констатин Павлов-Комитата от ДБ. Заявилият подкрепа за Манолова – проф. Велислав Минеков още преди първия тур пък призна, че е дал гласа си за кандидата на ДБ Борислав Игнатов. Но декларира, че на балотажа ще пусне бюлетина именно за кюстендилката.

„В кампанията от екипа на Фандъкова се чуха много лъжи – че нямам подкрепа, че няма експерти, че няма граждани с биография зад мен, ето това са хората в моята кампанията – които имаха смелостта да застанат до мен въпреки натиска от подземния свят, въпреки заплахите, въпреки опитите да бъдем дискредитирани“, заяви Манолова и застана редом до щаба си. И обеща на екипа си да гарантира мястото им в общината, когато стане кмет.

От ИК на кандидат-кметицата се готви сигнал до главния прокурор за купуване на гласове. В документацията по него имало и конкретни инициали на лица, замесени в това престъпление. „Те са известните лица от ъндърграунда и всички те са с имена от една дума. Всички те са с прякори, доста цветисти“, хвърли светлина Манолова. Попитана за избора на новия главен прокурор, тя отговори: „и гражданите са на балотаж срещу недовършената съдебна реформа“. „Те вършат работите на властта. Защото Борисов обеща до края на мандата на Сотир Цацаров да звърши съдебната реформа“, каза още тя. А според Манолова премиерът се страхувал да го стори и това го отличавало от гражданите.

А от брифинга й стана ясно, че шефът на Инициативния комитет по издигането й за кмет на столицата Никола Вапцаров, съден от строителната компания на фамилия „Мирянови“ „Артекс“, днес се е явил на заседание по делото. През юни компанията, добила особена популярност в аферата „Апартаментгейт“, заведе 2 граждански дела на инициаторите на протеста срещу строителството на небостъргача „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“.

Молбите са срещу Мариан Башур и Никола Вапцаров от Инициативния комитет „Лозенец“, който организираше протести срещу строителството на небостъргача. В крайна сметка мащабният проект бе замразен.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook