img

Мама ме научи как да готвя пиле в буркан: Моментално свършва, още щом го сложа на трапезата

/
/
/
1977 Views

Всяка домакиня знае безброй рецепти за приготвяне на пилешко месо, с които да зарадва близките си на масата. Тази обаче малцина я знаят, припомня trg.

Мама ме научи да приготвям пилешкото месо в буркан. Рецептата е изключително проста, а резултатът… Пръстите да си оближеш!

Месото, приготвено по този начин, е много нежно и буквално се топи в устата. То се готви в собствен сос, което означава, че в ястието няма грам излишна мазнина. Идеално е за диетична вечеря!

С последното определено успяхме да привлечем вниманието ви, нали? Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на това вкусно ястие:

1 кг. пилешки гърди

1 кг. пресни картофи

1 глава лук

1 морков

2 домата

дафинов лист

сол

подправки

джинджифил

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките гърди. Овкусете ги с любимите си подправки. Нарежете лука на колелца, а морковите на кръгчета. Нарежете доматите на филийки, картофите на малки кубчета.

Стерилизирайте буркана. Не забравяйте, че трябва да е здрав, без пукнатини!

Сложете в него всички продукти. Добавете дафиновия лист. В буркана трябва да има пространство, затова не го запълвайте догоре.

Покрийте го с алуминиево фолио или капачка. След това го сложете във фурната за час и половина. Печете на 180 градуса.

Бурканът трябва да се нагрява постепенно. Ако го поставите в предварително загрята фурна, той ще се спука!

Диетичната ви вечеря е готова! Сервирайте месото с любимата си гарнитура. Бъдете сигурни, че всички ще поискат допълнителна порция! Добър апетит!

jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook