img

Мама ме научи как да готвя пиле в буркан: Моментално свършва, още щом го сложа на трапезата

/
/
/
1568 Views

Всяка домакиня знае безброй рецепти за приготвяне на пилешко месо, с които да зарадва близките си на масата. Тази обаче малцина я знаят, припомня trg.

Мама ме научи да приготвям пилешкото месо в буркан. Рецептата е изключително проста, а резултатът… Пръстите да си оближеш!

Месото, приготвено по този начин, е много нежно и буквално се топи в устата. То се готви в собствен сос, което означава, че в ястието няма грам излишна мазнина. Идеално е за диетична вечеря!

С последното определено успяхме да привлечем вниманието ви, нали? Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на това вкусно ястие:

1 кг. пилешки гърди

1 кг. пресни картофи

1 глава лук

1 морков

2 домата

дафинов лист

сол

подправки

джинджифил

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките гърди. Овкусете ги с любимите си подправки. Нарежете лука на колелца, а морковите на кръгчета. Нарежете доматите на филийки, картофите на малки кубчета.

Стерилизирайте буркана. Не забравяйте, че трябва да е здрав, без пукнатини!

Сложете в него всички продукти. Добавете дафиновия лист. В буркана трябва да има пространство, затова не го запълвайте догоре.

Покрийте го с алуминиево фолио или капачка. След това го сложете във фурната за час и половина. Печете на 180 градуса.

Бурканът трябва да се нагрява постепенно. Ако го поставите в предварително загрята фурна, той ще се спука!

Диетичната ви вечеря е готова! Сервирайте месото с любимата си гарнитура. Бъдете сигурни, че всички ще поискат допълнителна порция! Добър апетит!

jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!