img

Майката на тежко пострадалото момиче на спирка във Варна: Казаха ни да се подготвим за най-лошото

/
/
/
497 Views

Двете пострадали при тежкия инцидент във Варна на автобусна спирка момичета са стояли прави в очакване на автобуса за училище, научи trg.

14-годишните ученички са от Белослав – Пламена и Симона. Учат в училище „Иван Богоров“. До тях са чакали своя превоз 27-годишен мъж и 51-годишната жена, които са били буквално пометени от младия шофьор. Състоянието на едното дете остава тежко.

От полицията съобщават, че младия шофьор до сега не е имал сериозни нарушения. Веднъж е бил глобен с невключени фарове. Явно обаче вчера се е качил на автомобила си твърде преуморен, каквато е неговата версия. Според друга версия, по която се работи, той не е успял навреме да натисне спирачката. Коя е истаната ще каже автотехническата експертиза.

„Тръгнах по пътя за работа и изведнъж едни хора ме спрахя и ми казаха да не минавам оттам, защото има нещо страшно. Но аз продължих. При което си виждам детето проснато на земята. Детето е много зле. С кръвоизливи в мозъка, с много увреждания. Казват да се подготвим за най-лошото“, казва майката на тежко пострадалото момиче.

„Незабавна инспекция трябва да се направи на всички места, където има риск от подобни инциденти и да се вземат мерки – колчета например. Ако имаше армирани колчета на тази спирка, най-малко щяха да намалят енергията на колата и да не удари хората с такава голяма скорост“, коментира Ивайло Желязков от Институт за пътна безопасност.

„Самият участък не е опасен, има светофар, има ограничения на скоростта. Но ако имаше колчета, нямаше да се стигне до този инцидент“, коментира Деян Жейнов, собственик на автошкола и инструктор.

„Казваме да не се пие и да не се взимат упойващи вещества преди да се качим на колата, но не казваме да не се качваме уморени. А умората е също варг №1“, допълни той.

Източник: Petel

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook