img

Майката на Кирил Петков живее като кралица

/
/
/
304 Views

Венета Петкова, която от десетки години е емигрант и през 2021 г. се пенсионира в канадската държава, се е прибрала, за да празнува рождения си ден в родината.

Пръв у дома я посрещнал нейният единствен син, с когото по време на последната му предизборна кампания имаше слухове, че са се отдалечили, защото тя не го подкрепи с личното си присъствие. Майката на бившия премиер се настанила в 3-етажна луксозна къща в центъра на София, която по всяка вероятност е част от семейните имоти на родителите му.

Луксозният имот разполага и с двор, където г-жа Петкова може да практикува едно от хобитата си на воля – градинарството. Внушителната сграда не е собственост по документи на лидера на ПП, който живее под наем, без да плаща такъв, с жена си и децата им на пъпа на София на ул. „Шишман“ в апартамент на баща си.

Българското ежедневие на Венета е далеч от това на обикновените пенсионери у нас.

По цял ден майката на Петков обикаля безгрижно като аристократка картинни галерии, музеи и елитни заведения в столицата, за да се развлича, а във фейсбук профила си споделя снимки от есенните пейзажи в софийския център. Рождения си ден тя също отбелязала подобаващо в тесен семеен кръг.

От тържеството липсвала единствено най-голямата ѝ внучка Ванеса, кръстена на нея, която остана да живее в Ню Йорк, след като това лято се дипломира като биоинженер в Нюйоркския университет.

„Благодаря за всички пожелания, с които ме зарадвахте и стоплихте! Колко много заряд и мечта носи всеки човек за добър и смислен живот, за любов и радост – нека тази енергия бъде винаги с нас! Бъдете здрави!“, написа рожденичката Венета във фейсбук към приятелите, които я заляха с честитки.

Миналата година тя също празнува в България, а тогава снахата Линда я изненада с диетична торта от нейната сладкарница. По всяка вероятност отново ѝ е поднесла специален собственоръчно направен десерт за повода.

Венета дълги години е работила като шеф на клон на библиотека в градчето Виктория, провинция Британска Колумбия в Канада. Заради високото заплащане и стажа в чужбина успяла да вземе и голяма пенсия от над 2 хиляди лева.

Родителите на Кирил отдавна живеят разделени.

Той и татко му се връщат от Канада у нас още през 2007 г., но Венета не стяга куфарите с тях и взема решение да продължи да живее като емигрантка в чужбина.

И след края на стажа си пловдивчанката не се прибра в родната си страна, макар синът ѝ да застана начело на държавата. Идва си веднъж или два пъти в годината.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook