img

Лятна манджа за душата! Каза ми я баба на село и не минава вечер, без да я направя

/
/
/
1900 Views

Тази бабина манджа от село е толкова вкусна, че веднъж направите ли я, няма да се спрете.

Това ще стане официалната ви вечеря. А си има и преимущества – това лятно изкушение се прави изключително лесно и без особено старание, изпробва TRG.

Ето какви продукти са ви необходими:

1 кг патладжани (3 средно големи патладжана),
2 пресни тиквички,
6-7 чушки,
3-4 домата,
1 глава кромид лук,
5-6 скилидки чесън,
2 кафени чашки олио,
1 супена лъжица брашно,
1 чаена лъжичка червен пипер,
1 кафена чашка вино,
10 зърна черен пипер,
1 дафинов лист,
сол на вкус.

Приготвяне:

Само като прочете човек списъкът с толкова много зеленчуци и започва да му става вкусно. Първото нещо, което трябва да направите е да измиете и почистите зеленчуците.

Нарежете патладжаните и тиквичките на кръгчета, посолете ги и ги опържете до полуготовност в половината мазнина. Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете. След това ги нарежете на средно големи парчета. Нарежете доматите на филийки.

Подготвените зеленчуци наредете на пластове в плитка и широка тенджера, като между пластовете поставяйте ивици от скилидките чесън. Задушете лука в останалата мазнина, добавете брашното, а малко след това и червеният пипер. Разредете запръжката с виното и две кафени чашки вода.

Прибавете зърната черен пипер и натрошения дафинов лист. Залейте ястието със соса, похлупете го плътно с капак и го задушавайте на слаб огън, докато остане на мазнина. Поднесете го студено, много върви със сирене или с кисело мляко.

Добър апетит!

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите!

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text