img

Лили Иванова купила въздуха на холивудски актьор СНИМКА

/
/
/
265 Views
loading...

Лили Иванова купила въздуха на холивудския актьор Димитър Маринов, за да си вдигне апартамент над неговия, научи trg.

Става дума за прочутата сграда на софийската улица „Оборище“ 33, където естрадната прима живее повече от 40 г. Там тя е била съседка с българина, който участва в последния филм на Стивън Спилбърг „Зелената книга“, обрал наградите „Златен глобус“ и номиниран за „Оскар“, писа „Телеграф“.

„През 1976 г. Лили Иванова дойде у нас, за да помоли майка ми да се подпише под финалните документи, доказващи, че певицата е новият собственик. В царска България всеки имот е имал пет нотариални акта – за собствениците, за съда, за държавната хазна, за общината, за наследниците. През 70-те палят Пето районно, където е целият архив на столичния център. Целта е ясна – да се изгорят всички нотариални актове. Но ние имахме още два от оригиналните за собствеността на „Оборище“ 33.

И Лили Иванова поиска разрешение от осиновителката ми, за да купи въздуха над сградата и да построи апартамента си над етажа ни. Тя се държа много любезно, разбира се. По-късно дори ни покани на гости“, разказва Димитър.

Лили Иванова купила въздуха на холивудски актьор СНИМКА

 

Димитър всъщност не притежава нищо от наследството на осиновителката си, тъй като е бил измамен.

„Години наред плащах по 750 долара на месец на жена, която се грижеше за осиновителката ми. Но малко след като напуснах България, се появиха две племенници на майка ми. Знаейки, че ме няма, успяха да я излъжат. През 1997-а се върнах в България, за да заваря фалшифицирано завещание.

Когато останах потресен, адвокатът ме погледна със снизхождение: „Митак, явно отдавна си излязъл от държавата. Нищо не можеш да промениш – ще се затлачат едни дела, в които ще хвърлиш една камара пари. Нямаш представа как действат в съда.

Не си губи времето – излъгаха те и край“. Все пак заведох дело. 10 000 долара и две години по-късно се оказа, че ме е излъгал точно „моят“ адвокат. Така че в България нямам нищо. Но това никога не ме е впечатлявало. Просто исках синовете ми да знаят, че имат дом и в София. Останалото щях да го даря на сираци“, споделя още той.

Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!