img

Либийци нагло искат да откраднат цял български танкер!

/
/
/
404 Views

Близки до Фетуллах Гюлен помагат за безобразието, научи ТРГ.

Задава се голям международен скандал. Българската компания БУЛГАРГЕОМИН, която спечели всички дела на територията на България и Либия, е възпрепятствана да изпълни решението на нашия съд.
От компанията са изумени, че се използват хора близки до Фетуллах Гюлен, които се опитват нагло да откраднат танкер, който е присъден на БУЛГАРГЕОМИН от българския съд след съдебна битка продължила година и половина и преминала през всички възможни инстанции.

Сагата започва през 2016 година, когато Върховният съд на Либия присъжда 12 милиона долара в полза на БУЛГАРГЕОМИН.

Докато производството тече в съда станахме свидетели на изключително небезпристрастно постановени съдебни актове, чрез които бяха извадени на показ близките контакти между представителите на малтийското дружество и представители на съдебната власт от най – високо ниво, за което БЛИЦ писа още преди време.

Въпреки това и опитите за възпрепятстване на правораздавателната ни система, чрез подаване на недопустими жалби, образуването на безпредметни дела и умишленото протакане, с цел печелене на време за „лобиране“ сред магистратите ни, при всяко предприето легитимно и правомерно действие от страна на БУЛГАРГЕОМИН, от Либийска страна не виждайки възможност да се противопоставят, започват да сипят клевети и лъжи, манипулирайки общественото мнение с помощта на поръчкови медии.

Известно е, че адвокати на малтийското дружеството са Иван Люцканов и Владимир Владимиров.

Въпросната медия, публикувала тези статии, се ръководи и управлява от приближени до сина на Люцканов, което им позволява, да изфабрикуват истории и високопарни статии, неотговарящи на действителната обстановка.

На въпросите ни дали е оказван натиск и били ли са малтретирани моряците, при свалянето им от моторния танкер, представители на дружество БУЛГАРГЕОМИН, заявиха, че подобни зверства не са извършвани. Те твърдят, че всички моряци са слезли доброволно, бил им е осигурен превоз, както и самолетни билети и храна, за да се приберат по родните си места.

Всички разходи по безопасното им транспортиране са били платени от дружеството, както и са били положени всички усилия за тяхната сигурност.

Единственият, който не е отпътувал за сметка на дружеството е капитанът, тъй като представители на посолството на Либия са били изпратени да го приберат. Според дипломатически източници, капитанът е нарушил визовия режим на българските власти, като незаконно е превишил престоя си в нашата страна, което по нашите закони означава арест и санкция.

Твърденията, че моряците са били бити и заплашвани с оръжие са абсурди. На кораба се е качвала само и единствено Гранична полиция, за да изпълни постановление на българския съд.

„Нещо повече, самият факт, че представители на посолството бяха там и се бяха организирали, за да посрещнат капитана си, говори сам за себе си, че не са предприети никакви нелегални, неморални или неправомерни действия“, заявяват от БУЛГАРГЕОМИН.

И двете страни водят тази битка, повече от година и половина. Всички са наясно какви са фактите и всяка страна организира своята защита по целесъобразност. Поради тази причина,
от компанията не разбират защо след като са се погрижили за безопасността и транспорта на моряците и капитана до родните им места, в интернет и редица издания се появяват манипулативни твърдения, които целят да уронят престижа на съдебната система в България.

„Независимо от случилото се, ние постъпихме не само законосъобразно, спазвайки всички нормативно установени разпоредби, но и човечно! Всички моряци, вече са си у дома, при семействата им, живи и здрави. Това е най – важното! Относно клеветите и лъжите, описани в статията на електрониия морски портал – маритайм, ще търсим правата си по съдебен ред.“ – заявиха в заключение представителите на дружество БУЛГАРГЕОМИН.
Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook