img

Лекарят, спасявал деца от автобуса на магистрала Тракия с тежки думи

/
/
/
578 Views

Съдовият хирург д-р Антон Елкин от старозагорска частна болница е бил първият, оказал помощ на пострадалите при катастрофата с автобус на автомагистрала ,,Тракия“ в неделя.

„Реално не съм пряк очевидец на катастрофата, каза пред БНТ той.

– Пътувайки към Стара Загора на връщане от двудневна почивка на Черноморието, видях автобуса, който беше в канавката. Бяха минали броени минути от инцидента. Имаше над 50-100 коли спрели в аварийната лента – хора, които помагат на пострадалите“, казва лекарят.

Преди него там е имало и друг лекар, но той не знае името му и от къде е. Колегата му е започнал с доброволците да вадят хората от автобуса и да прави първоначални прегледи.

„До момента, в който пожарникарите пристигнаха, бяхме успели да извадим всички хора от автобуса, да започнем началните прегледи и постепенно да отсяваме най-леките случаи, спрямо най-тежките и критичните пациенти“, разказва д-р Елкин.

Лекарят поставя точна диагноза за най-критичните и насочва те първи да бъдат транспортирани към болница.

„За хора, които не са свикнали с кръв и подобни гледки, ситуацията беше ужасно изглеждаща – деца, обляни в кръв, пищящи, бяха в шок от ужаса. Голяма част от тях бяха с леки травми и наранявания, но с разкъсни контузни рани на главата, което води до обилно кървене. Ужасът в очите на тези деца, води до ужас у хората, които преминаваха и много от тях се спираха и се включваха“, казва лекарят.

Той заяви, че е благодарен на всички, които са помогнали, а те не са били малко.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook