img

Лекарство, познато от 6000 години, споменава се в Омировата Илиада – ето какво лекува и как да се приготви!

/
/
/
371 Views
loading...

Днешната рецепта на ТРГ датира от преди 6000 години, а се споменава в Древна Гърция и Близкия изток. Наименованието, под което тази специалност е известно, е пастели.

Някои го наричат ​​“гръцка закуска“. Десерт или лекарство, това ястие се споменава в Омировата Илиада като Intrion. В Омировата Илиада intrion, или пастели, се давал на Гръцките воини, преди да отидат в битка, за да имат енергия и сила, за сериозни усилия и борба.. Пастели са споменати в древните египетски писания, където приемали жените, за да се стимулират хормоналните жлези и засили сексуалното удоволствие и либидото.

Известният гръцки писател и „баща“ на историята Херодот нарича пастели лекарство и деликатес в същото време, защото има толкова много лечебни свойства. Какво означава пастели ли? Това е смесица от двете супер здравословни храни – сусам и мед.

Оригиналната рецепта е следната:

300 грама тахан (паста, направен от смлян сусам)
300 грама натурален пчелен мед

Комбинирате тези две съставки в купа. Двете съставки не са в твърдо състояние, но много интересно, когато се смесват, се втвърдяват в маса, която може да се моделира като пластелин. Можете да направите топки или друга интересна форма.

Наредете ги в тава и ги оставете в хладилник. При смесването, можете да добавите и няколко счупени парчета ядки, бадеми, шам фъстък или лешници, ако искате. Някои го пекат, но това не се препоръчва, тъй като има голяма загуба на полезни съставки и се променя вкусът.

За да го използвате като лекарство, ви трябват по 2-3 топки на ден.

Въпреки това ще бъде много трудно, когато видите колко е сладко вкусно. Бъдете умерени, тъй като все пак това е енергийна „бомба“. Комбинацията от тези две съставки дава полезни компоненти като цинк, желязо, фибри, магнезий, калций, мед и редица витамини, особено Б група, и почти всички ключови съставки за здраве и живот.

Според проучването, комбинацията, която се създава от тези всички естествени съставки е ефективна за регулиране на кръвни липиди особено LDL и HDL холестерол. Пастели идеално действа за регулиране на нередовен сърдечен ритъм, високо кръвно налягане и по-добра циркулация. Той ще ви даде необходима енергия и сила за тежка физическа работа. Изследванията показват, че редовната употреба решава хроничната умора, тревожност и депресия и значително повишава либидото при мъжете и жените. Комбинацията има чудесен ефект при хроничен стрес и след три седмици редовна употреба.

Едно ново проучване потвърди предимствата на мед и сусам за намаляване на депресията, атеросклероза, множествена склероза и високо кръвно налягане. Пастели съдържа общо 182 елемента, които са полезни за здравето на тялото и е особено голяма концентрация на антиоксиданти, които предотвратяват развитието на рак и други сериозни заболявания на клетъчно ниво.

Само една или две топки преди важно събитие ще ви дадат сигурна енергия за здравето на целия организъм.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!