img

Лекар разкри с какво се хранят хората, които са успели да преборят рак в последен стадий

/
/
/
1231 Views

Ракът е коварно заболяване, което отнема живота на все повече млади хора, знае ТРГ.

Много рядко, но все пак в някои случаи болестта може да бъде спряна, дори когато е в последен стадий.

Такива случаи най-често се обясняват с индивидуални обстоятелства. Но има мнение, че диетата може да окаже голямо влияние на вероятността за успех.

Кели Търнър, психотерапевт, практикуващ палиативна терапия при раково болни, е провела свое изследване, за да изясни има ли връзка между случаите, в които пациенти са успели да победят коварното заболяване, и храната, която са консумирали.

Търнър отбелязва, че в практиката си е срещала много хора, които са били убедени, че им остават дни живот, но изведнъж болестта влиза в ремисия.

В някои случаи ракът отстъпвал за кратко, но няколко от пациентите й вече живеят повече от две години, състоянието им е стабилно и се подобрява.

Според специалиста, това се дължи на факта, че на определен етап пациентът е променил начина си на хранене. Тя се позовава на данните от няколко научни труда, които показват, че меню, в което 50% от храната са растителни продукти, удължава живота на пациентите с различни сериозни заболявания.

В него трябва да са включени главно плодове и зеленчуци, малко количество зърнени храни, ядки, риба, месо и млечни продукти.

Освен това тя е попитала пациентите си какви храни консумират най-често. В списъка се оказали авокадо, целина, домати, чушки, целина, салата, банани, стафиди, бобови растения и грейпфрут.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook