img

Легендата за деветте непознати мъже, които пазят най-тъмните тайни на света

/
/
/
616 Views

Легендата за Девет непознати мъже датира от времето на император Ашока, който е внук на Чандрагупта. Ашока е амбициозен като своя прародител, чийто постижения се стреми да надмине.

Той завладява района на Калинга, намиращ се между сегашната Калкута и Мадрас, припомня ТРГ.

Калинганците оказват съпротива и загубват 100 000 души в битката. При вида на това клане Ашока е шокиран и решава да следва пътя на мира и ненасилието.

След войната в Калинга, Ашока разбира степента на щетите, които светът ще понесе, ако властта отиде в грешните ръце и решава да основе тайно общество, състоящо се от 9 мъже.

На тези девет мистериозни мъже е възложена отговорността да съхраняват, развиват и предотвратяват попадането на тайните знания в ръцете на зли хора.

На всеки от тях е дадена по една книга, която да пазят. Книгите съдържат върховно знание, което може да помогне на човечеството да се развива. Но, ако попаднат в грешни ръце, знанието ще унищожи цялото човечеството.

По време на управлението на Ашока знанията за миналото и настоящето, както и естествената наука са тайна. Оттам насетне, за следващите 2000 години, последвалите знания, които били разработени, са скрити в тайните книги.

Традиционно се смята, че книгите обхващат следното:

1. Пропаганда и психологическа война. Те са съгласуван набор от послания, насочени към въздействие върху мненията или поведението на голям брой хора.

Вместо безпристрастно да предоставя информация, пропагандата в нейния най-елементарен смисъл представя информация, за да повлияе на нейната аудитория. Тя е най-опасната от всички науки, тъй като е способна да формира масово мнение. Това би позволило на всеки да управлява целия свят.

2. Физиология. В смисъла на изследване на механичните, физическите и биохимичните функции на живите организми. Книгата на Деветте включва инструкции как да се извърши „докосването на смъртта“, а разбирането е, че „смъртта е причинена от „обръщане“ на нервния импулс“.

3. Микробиология и, според по-новите спекулации, биотехнологиите. В някои версии на мита водите на Ганг се пречистват със специални микроби, проектирани от Деветте и пуснати с реката от тайна база в Хималаите.

Множество поклонници, страдащи от различни смъртоносни болести, се къпят във водите на реката, без да навредят на здравите. Свещените води пречистват всичко. Странните им свойства се дължат на факта, че те съдържат бактериофаги.

4. Алхимия, включително трансмутация на метали. В Индия се смята, че по време на суша или други природни бедствия, храмовете и религиозните организации получават големи количества злато от неизвестен източник.

Мистерията се задълбочава още повече от факта, че огромното количество злато в храмовете не може да бъде отчетено, тъй като Индия има малко златни мини.

5. Комуникация, включително комуникация с извънземни.

6. Гравитация. Твърди се, че в Книга 6 пише, че Вайманика Шастра съдържа тайната на антигравитацията и инструкции, необходими за изграждането на Вимана, понякога наричани „древните НЛО в Индия“.

7. Космология. Способността да се пътува с огромна скорост през пространствено-времевия континуум, включително вътрешно и междууниверсални пътувания.

8. Светлина. Способността да се увеличава и намалява скоростта на светлината, да се използва като оръжие и да се концентрира в определена посока, и т.н.

9. Социология, включително правила относно еволюцията на обществата и как да се предскаже тяхното падение.

Има и други версии на легендата. Например, една от тях посочва причината, поради която император Ашока сформира тайното общество – за да защити напредналите научни знания и да запази империята Рама.

Според индуистките писания, империята Рама е била унищожена преди 15 000 години от силно усъвършенствано оръжие.

Въпреки, че се предполага, че знанията в тези книги се пазят в пълна тайна от човечеството, през вековете има “изтичане”, поради което се появяват редица нововъведения през историята.

Например случая с една от най-загадъчните фигури в западната история: Папа Силвестър II, известен също с името Герберт д’Орийк.

Герберт е бенедиктински монах, професор в Университета в Реймс, архиепископ на Равена, а след това Папа.

Предполага се, че е прекарал известно време в Испания, след което мистериозно пътуване го отвежда в Индия, където се смята, че е придобил различни видове умения, които зашеметяват обкръжението му.

Например, той притежавал в двореца си бронзова глава, която отговаряла с ДА или НЕ на зададени въпроси относно политиката или общата позиция на християнството.

Според Силвестър II, това било съвършено елементарна операция, съответстваща на двуцифреното изчисление, което било извършвано от автомат, подобен на нашите съвременни двоични машини. Тази „вълшебна” глава е унищожена, когато Силвестър умира, и цялата информация, която тя е предала, била внимателно скрита.

Отдавна се смята, че Деветте неизвестни мъже умишлено пускат по малко парченца информация от книгите си, за да помогнат на човечеството във времена на голяма нужда, като такива подаръци от мистериозната кабала се предполага, че са ваксините срещу холера и чума.

Също се казва, че понякога Деветте разкриват знания пред онези, които смятат за мъдри и достойни, за да споделят части от тайните и информацията, събрани през вековете.

Смята се, че индийските учени са членове на Деветте непознати мъже и понякога, ако човек от Запада посети Индия и след това направи нещо изключително, това е с тяхна помощ.

Какъвто е случаят с папа Силвестър II и с Александър Емил Джон Йерсин. Йерсин е познавал Луи Пастьор и Пиер Пол Емил Ру, които създават анти-дифтерия серум – първата ефективна терапия за това заболяване.

Източник: Брадва

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook