img

Легендата на българската естрада Ани Пармакова издъхна в хоспис на 90 г.

/
/
/
374 Views

Легендата на българската естрада Ани Пармакова, станала звезда през 60-те и 70-те години на миналия век, е издъхнала на 90-годишна възраст в хоспис през миналата седмица. В последните си дни тя не била на себе си, защото развила скоротечна деменция и не познавала дори роднините си.

Талантливата изпълнителка, която в последно време се бе скрила от света, се поболяла след загубата на своя син – известния пианист Васил Пармаков. Той си отиде без време едва на 55 преди 6 години при неясни обстоятелства. Слуховете, че сам е отнел живота си, досъсипали и бездруго разбитата от мъка Пармакова.

„Много съм болна, но не искам да обяснявам подробности. Гледам да се обличам добре, да не приличам на бабичка“, каза в последното си интервю Ани, която трудно удържаше на всички диагнози, които я застигнаха. Единственият ѝ смисъл бе нейният внук от сина ѝ Васил, който до последно не я оставил и я навестявал, за да не бъде толкова самотна.

Родената през 1931 г. в Казанлък естрадна звезда израства в духовната среда на читалище „Искра“ и Чудомир, с когото се познават лично. Първите ѝ изяви са в местната самодейност, в оперети с Видин Даскалов. После пее оперети в Бургаския театър.

От края на 50-те години, омъжена за музиканта Петър Пармаков, поддържа свои оркестри и изпълнява забавна музика в цялата страна. Работила е предимно в системата на „Балкантурист“, също и в чужбина. Има издадени записи на плочи и в чужбина.

Колеги я помнят с ведрия ѝ, кротък и добронамерен характер. „Купуваше и подаряваше дрехи, храна, вещи, без да трепери, че пенсийката може да не стигне. Обичаше всичките си колеги, за никого не е казала лоша дума. Не се занимаваше с интриги и сплетни. Само ѝ беше неприятно, че я бъркат с Ани Павлова, изпълнителката на „Нашата мила родна страна“, казват за нея познати. Заради дублирането на моминските им имена често двете певици бяха бъркани.

Нейната адашка отдавна едва оцелява без пукната стотинка след имотна измама. Първо чистеше входове, за да оцелява, а сега се реди на опашки с клошари и бездомници за купичка с безплатен обяд.

На погребението на Пармакова се появили едва 13 души, за да я изпратят в последния ѝ път. Единствените колеги били Мими Николова и Димитър Йосифов, с които навремето заедно започнали кариерите си.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook