img

Куче оцелява 4 месеца на малък остров. Това е неговата невероятна история

/
/
/
628 Views

Софи Тъкър е австралийско пастирско куче – изкуствено получена порода в резултат от кръстосването на шотландско мраморно-синьо коли, динго и далматинец, пише obekti.bg.

Австралийските пастирски кучета първо и преди всичко се характеризират със своята устойчивост и издръжливост и историята но Софи ни убеждава точно в това.

Когато собствениците на Софи са на пътешествие край бреговете на Куинсланд през ноември 2008 г., тя пада зад борда при едно вълнение на морето. Джен и Дейвид Грифин търсят кучето с часове, но накрая са принудени да оставят всяка надежда. Вярвайки, че Софи е загинала сред вълните, те се връщат у дома, за да скърбят за верния си четириног приятел.

Само дето се оказва, че това е малко преждевременно.

Софи Тъкър оцелява и успява да преплува около 15 километра през бурните вълни, за да достигне до малък остров, наречен Сейнт Бийс. Там кучето прекарва четири месеца, хранейки се с раци, умрели костенурки и др. Софи си намира убежище в пещерите, формирани във вулканичните скали на острова. Възможно е кучето дори да е преплувало до съседния малък остров Кезуик, който е на около 300 метра.

На Сейнт Бийс живеят една шепа хора и те постепенно започват да се сблъскват с новата си съседка. През април 2009 г. те съобщават за диво куче, което първоначално изглеждало много изнемощяло, но по-късно се подобрява. Софи станала доста дива и агресивна и не позволявала на никой да я доближи.

Скоро след това група пазачи от острова успяват да я пленят и когато се разчува за това необикновено австралийско пастирско куче, семейство Грифин се свързва с властите, за да провери дали не става въпрос за тяхната Софи.

Приспособяването на Софи към домашния живот е трудно в началото, но тя се адаптира с бързи темпове. Нещо повече, тя дори приема новото куче Руби, което семейството си взело мислейки, че никога повече няма да я види.

„Тя изненада всички. Тя бе домашно куче, но успя да преплува километри наред в морено, да оцелее в дивата природа и да се справи сама. Иска ни се само да можеше да говори, за да разкаже сама за приключенията си“, споделя Джен Грифит.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook