img

Криминалист със сензационна версия: Вероятно е отвличането на Стайко Стайков да е инсценировка

/
/
/
475 Views

МВР продължава разпитите по случая със сина на бизнесмена Миню Стайков, видя trg.

В понеделник сутринта издирваният чрез „Интерпол“ Стайко Стайков беше приет в „Пирогов“ с наранявания по главата. Мъжът твърди, че е бил отвлечен и му е нанесен побой.

От прокуратурата заявиха, че според адвоката на Стайков младши, той е разбрал, че е обявен за издирване едва сега. Стайко Стайков е издирван от три месеца за участие в престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и контрабанда.

От прокуратурата ще поискат Стайков да остане за постоянно в ареста, а той е депозирал молба, в която декларира готовност да сътрудничи на разследването срещу него.

Пред Bulgaria ON AIR криминалистът Иван Савов обясни, че е станало ясно, че не е имало индикации, че лицето е било обект на отвличане, никой от близките не е докладвал и изведнъж се е появил пребит и с белези.

„Единственият развой на събитията може да се случи само когато се проследят обаждания, когато се разпитат хора, включително и Стайко Стайков“, смята Савов.

По думите му има голям шанс историята с отвличането да е инсценировка.

„Предполагам, че Стайков до голяма степен е разбрал, че в крайна сметка не може да се крие през целия си живот и е по-добре да се яви, за да мине цялата съдебна процедура, независимо от нейния финал, защото това, че едно лице е привлечено като обвиняемo, не значи, че е осъденo“, коментира бившият министър на вътрешните работи Еманиул Йорданов.

По думите на Йорданов документът, който Стайков е подписал за съдействие на полицията, може да се отрази върху мярката му за неотклонение, но най-вероятно тя ще бъде задържане под стража и поне шест месеца той ще бъде задържан.

„За голямо съжаление професионализмът в полицията през последните години рязко спада поради ред причини. Липсата на качествен кадрови потенциал до голяма степен игра роля в „оплескването“ на някои случаи“, заяви криминалистът Иван Савов.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook