img

Криминален психолог разкри какво превърна Кристиан Николов в убиец

/
/
/
207 Views

„За мен това поколение между 95-та-2005-та е нулево по отношение на ценностна система и възпитание, защото израснаха от нищото. 

Едни ще се друсат, ще правят ПТП-та, ще нарушават закона, това е горчивата истина и ще се наложи да го преживеем“.

Тези разтърсващи думи изрече криминалният психолог Тодор Тодоров, научи ТРГ.

„Всеки проблем при децата е свързан с техните родители. Най-вероятно и родителите на момчето, причинило катастрофата с Милен Цветков, имат комплекси като всички ни, вината е в тяхната неангажираност. Той е живял в доста сериозна липса от емоционална гледна точка и съдържание, има доста сериозни дефицити. Ако имаше здрава връзка с родителите си, те отдавна щяха да знаят за проблемите му и да вземат мерки.

Много често родители са по-индиферентни към децата си защото има неосъзнат страх, че ако видят, че има проблем при детето, ще осъзнаят, че има проблем и при тях, затова си купуват спокойствие с подаръци“, сподели той.

„Със сигурност не е бунт към системата, защото тя ги е нахранила, за да стигнат дотук и да имат този стандарт на живот. Пазарът на наркотиците у нас има всичко, може да има и примеси, и чисти. При младежта употребата на наркотици замества доста сериозен емоционален дефицит, те не знаят как да се забавляват по друг начин, затова си доставят по-силни преживявания по този начин, те така или иначе са презадоволявани“, допълни Тодоров.

„При повечето хора успех ще бъде да си купиш кола на 5-10 години или на лизинг. Когато получаваш автомобил, за който не си работил, ти трябва да си доставиш по-силни преживявания. Когато се наситиш, опитваш още, смесваш различни коктейли от наркотици, за да получиш различно усещане“, обясни психологът.

„От снимката с мустака на момчето се вижда, че изглежда по-млад, на 15-16 години. На снимките на момичето Симона Цанкова изглежда като човек, искащ внимание, говорим за дефицит на емоционално задълбочение с родителите си. На снимката с майката изглеждат нормално, но като че ли още на по-ранна юношеска възраст не е уважавал нормите. Би могло да се каже, че майката иска да се разграничи от отговорност или е направена предварителна стратегия, за да се справи семейството с възникналия проблем“, каза още той.

„Смъртта на Милен Цветков е малкият дявол в тази ситуация, макар и да звучи цинично, той спаси живота на останалите, можеше да е масово клане. Размина се с най-малкото, можеше да има поне 10 човека убити и много наранени. Ако колите от другия светофар бяха тръгнали, щеше да бъде още по-страшно. Смятам, че бягството на двамата в колата е избягване от отговорност и скриване на факти, утежняващи престъплението.

Употребата на такъв коктейл от наркотици му е подействал и може изобщо да не е видял колата пред него. Ще се направят опити момчето да не получи присъдата, която заслужава, но се надявам те да не успеят“, коментира Тодоров.

марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook