img

КРЪВНИНА: 150 000 лева иска майката на рейнджърката Десислава Стоянова

/
/
/
377 Views

Граждански иск за 150 000 лева неимуществени щети внесе в Пловдивския окръжен съд 66-годишната Йонка Митова, която е майка на убитата рейнджърка от карловската бригада Десислава Стоянова, научи ТРГ.

Стоянова бе убита на 29 ноември миналата година, а обвинен за жестокото престъпление е Светослав Каменов, който днес се изправи пред съда.

След съвещание съдът прие частично исковете. Магистратите уважиха единствено иска за неимуществени вреди, тъй като вторият иск не е предмет на престъплението. Съдът конституира Митова като частен обвинител.

Защитата на Светослав Каменов изрично се противопостави на гражданските искове, тъй като според нея ще се утежни процесът, ако се разглеждат съвместно. Искането й обаче не бе уважено. Пред магистратите адвокат Снежана Почева заяви, че клиентът й желае делото да се гледа по особените правила, и именно да се разпитат само определен кръг от свидетели, а не всички от списъка от досъдебното производство.

Поради тази причина процесът ще се гледа по съкратената процедура, но обвиняемият няма да се ползва от привилегията за намаляване на наказанието с 1/3.

Така през декември Каменов отново ще се изправи пред съда. Тогава ще бъдат изслушани всички свидетели и вещи лица. Обвиняемият също ще даде пълни обяснения по случая.

Според събраните доказателства Каменов е умъртвил рейнджърката в къщата си в Сопот, където я закарал, за да се разберат за нейната кола. Десислава му била дала автомобила си за поправка, тъй като били познати от дълго време. Каменов обаче не направил ремонта, а дал возилото в автоморга.

Разследващите твърдят, че на 29 ноември м.г. двамата се скарали за колата, а напрежението ескалирало, след като Десислава започнала да обижда армията и офицерите. Бившият рейнджър се почувствал засегнат и започнал да я души. След като я умъртвил, я напъхал в ракла на диван.

ПИК

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook