img

Коритаров обяви Апостола за убиец: Сравни го с осъдения за убийството на български студент Джок Полфрийман

/
/
/
451 Views

Журналистът Георги Коритаров сравни Апостола на свободата с осъдения за убийството на български студент Джок Полфрийман. С уговорката, че съзнава, че думите му ще прозвучат еретично, Коритаров обяви, че Левски също е извършил убийство научи trg

„Когато стана дума, че жълтопаветната интелигенция си била закачила един убиец на ревера, българската нация е закачила на своя национален ревер като гордост човек, който е убил ратайче, за да опази българска национална кауза – Апостола на свободата Васил Левски. Не само че е извършил убийство, той е осъден на смърт не защото е бил революционер, а по настояване на граф Игнатиев заради убийство“, скандализира Коритаров.

Кощунствения паралел с българската светиня Коритаров направи, провокиран от реплика на Петър Волгин, който констатира, че за съжаление, в случая с Полфрийман, пуснат от съда предсрочно, ясната обвързаност между съдийския състав и НПО е подразнила обществото.

Двамата журналисти бяха гости на „Неделята на Нова“, където коментираха актуалните теми на седмицата – пускането на австралиеца от мигрантския център в Бусманци и расисткия скандал след мача с Англия.

„Това, което силно ме притеснява в цялата тази история – това е, че една голяма част от българската жълтопаветна интелигенция реши да сложи на своето знаме Джок Полфрийман. И когато ти си слагаш на знамето един човек, който е убил друг човек, това говори твърде зле за хората, които го правят“, заключи журналистът.

Волгин уточни, че под „жълтопаветна интелигенция“ има предвид някои журналисти и НПО, които се финансират от „Америка за България“ и са „сложна амалгама от хора, които служат на интереси, които не са български“.

Веднага след скандалното изказване на Георги Коритаров социалната мрежа закипя от възмущение. „Гнусно, Коритаров…“, написа психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница в Нови Искър.

Източник: Стандарт

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook