img

Кои храни унищожават ставите: Неправилното хранене е една от основните причини за артроза

/
/
/
419 Views

Неправилното хранене е една от основните причини за артроза, научи trg. Освен това затлъстяването е смъртоносна заплаха за ставите. В отделна рискова група са хората, които консумират тлъсто месо и олио ежедневно.

Въпреки това, дори ако теглото на човека е нормално, има редица продукти, които могат да унищожат хрущяла и костната тъкан.

Кои са опасните продукти, които унищожават ставите?

Магданозът и зеленият лук съдържат оксалова киселина в състава си. След термична обработка, съдържащите се в тези продукти оксалатни естери се комбинират с калций, което води до неговото натрупване и абсорбция.

В резултат на това в бъбреците се образуват оксалатни камъни, които пречат на отделянето на соли на оксалова киселина от тялото и се получава системно възпаление и артрит на ставите.

Между другото, оксаловата киселина се намира и в зеления фасул, шоколада, какаовите зърна и фъстъците.

Според диетолозите има още една група продукти, които влияят неблагоприятно на ставите. Това са продукти, в които има много фосфор, но не достатъчно калций.

Сред тези продукти са домашни птици, зелени зеленчуци, картофи, риба и други. Всички те допринасят за отлагането на калциево фосфатни соли във влакнести тъкани, сухожилия и хрущяли.

В резултат на това възниква остеоартроза и спинална артропатия.

zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook