img

Когато това бебенце се появи на бял свят родителите му изпаднаха в ужас, но само го вижте сега (снимки)

/
/
/
394 Views
loading...
Бебето на снимките в галерията е родено със сериозно заболяване и заради неестествения му голям език е имало опасност да се задуши през първите две седмици от живота си.

Пeйсли Морисън Джонсън от Абърдий, САЩ е родена със Синдром Бекуит-Видеман, който предизвиква силен растеж при някои органи, най-често езика. Засяга едно на всеки 11 000 новородени.

Пeйсли Морисън ДжонсънТова рядко състояние е създавало опасност за живота ѝ, тъй като големият ѝ език създавал трудности при дишането. След първоначалния шок родителите осъзнали, че проблемът не е само естетичен, а се налага спешна операция на новородената им дъщеричка.

Но въпреки че първата интервенция била успешна, езикът на малката продължил да расте и до 6-месечна възраст отново излизал от устата ѝ и създавал проблеми с дишането.

Дете шокира всичкиРодителите Мадисън и Шанън предприемат втора операция, за да може езикът отново да заеме нормални размери. Още преди на навърши 1 годинка, малката Пeйсли влиза за втори път в хирургията.

След втората операция обаче малката се усмихнала за първи път в живота си и започнала да произнася разбираеми звуци.

Нейните родители се надяват, че трета операция няма да е наложителна. Въпреки това Пeйсли ще е принудена всяка година да посещава лекар за преглед на тумори и тромби, тъй като Синдром Бекуит-Видеман засилва този риск.

Близо 90% от децата, страдащи от този синдром имат двойно по-голям език, което създава проблеми с дишането, говоренето и храненето.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!