img

Когато Бог прави всичко сам и просто трябва да почакате…

/
/
/
456 Views
loading...
Иисус е можел да изцели Лазар, още когато е бил жив. Вместо това, той изчакал да го възкреси от мъртвите, когато вече 4 дена лежал в гроба.

Бог можел да направи Давид цар на следващия ден след помазването. Вместо това, преди да му даде трона, го накарал 15 години да се скита Бог можел да каже на Мойсей в пустинята, че го изпраща да освободи народа и от робство 40 дни след бягството му от Египет. Вместо това го накарал да чака дълги 40 години.

Бог можел да освободи Йосиф от затвора година след като е вкаран там. Вместо това, преди да излезе на свобода, Йосиф прекарва 10 години в зловещо подземие. Бог можел да изпрати на Авраам син, докато е още млад. Вместо това, той бил принуден да чака, докато не минал 100 години. На тази възраст, поради физиологични причини, да се зачене дете е далеч по-трудно.

Бог можел да отговори на молитвите и молбите на тези хора значително по-бързо, но не го направил. Накарал ги да чакат.

С нас често се случва същото. Той ни кара дълги години да чакаме изцеление въпреки усърдните молитви. Той ни кара да чакаме изпълнението на най-съкровените ни желания като дълго чакано бебе, близък човек или нова работа.

Кара ни да чакаме, когато, придвижвайки се към своята цел, изпадаме в ступор и не знаем накъде да тръгнем и как да постъпим. Той може да чуе молитвата ви и да отговори на нея за секунда. Колкото повече се молим, а молитвата остава без отговор, толкова по-често се питаме чува ли ни Бог? Може би и ние като Мойсей, Давид, Йосиф и Авраам трябва да чакаме. По същата причина, по която са чакали и те – за да укрепим своята вяра.

Може би, ако вярвате в Бог, Той прави това, за да заздрави вашата вяра, когато сте немощни и опустошени и да се убедите, че Бог е всичко, което наистина ви е нужно и необходимо.

За да се види дали ще Му се доверявате и служите, когато сте се залутали в нещо. За да укрепите своята вярва в трудните дни, когато бушува буря, идва война, а затишието и победата не се виждат. За да останем във вярата. За да се научим да разчитаме само на Него.

Какво очаквате днес? За сбъдването на какво тъгувате? За какво продължавате да се молите, отчайвайки се, че Бог изобщо не чува? Помнете, че Бог не е глух към вашите молитви. Той вижда сълзите ви, желанията ви и вашите потребности. Ако ви накара да чакате – значи за това има важни причини. Ако днес Той ви казва “не”, може би е заради това, че Неговото утрешно “да” ще е по-добро.

Където и да сте днес, знайте, че Бог е винаги до вас и че имате цел. Дори ако тази цел е да чакате. Не се предавайте, само защото не виждате промяната днес.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!