img

Княгиня Калина украсява дома си с кости

/
/
/
449 Views

Кости от умрели животни, клони от дървета, намерени в Сахара, пустинни цветя, парчета от плат и всякакви разни неща красят мароканската къща на княгиня Калина и съпругът й Китин Муньос, научи ТРГ.

Чаровната аристократка признава, че вдъхновение за творбите си получила от случайна разходка в гората Дар ес Салам край столицата на Мароко Рабат.

Докато яздила с коня си, дъщерята на Симеон Сакскобургготски попаднала на скелети, които отключили творчески пориви в душата й. Калина веднага решила, че костите ще й трябват, за да създава красота. Видяла във формите им стил и нов живот, който да започне от стените на къщата й.

Княгинята от малка проявява интерес към изобразителното изкуство и различните видове арт инсталации. Завършила е история на изкуството в Лондон и редовно участва на световни модни изяви. Костите дъщерята на цар Симеон II комбинирала с различни стари вещи, остатъци от декоративни предмети и вещи, които случайно намирала, докато била на разходка и релакс в различни краища на земното кълбо.

След всяко пътуване се прибирала с „творчески трофеи” . Клони и корени от дървета дори е събирала от гората на Боровец, където фамилията разполага с резиденция. Коралите от Сахара задължително присъстват в изобразителните й изяви, както и пясък от там. Колекцията й от причудливи камъни включвала и такива под формата на сърца.

Казват, че къщата й в Рабат била превърнат почти в музей от нейни картини и инсталации. Произведенията обаче могат да бъдат гледани единствено от родините на Калина и най-близките приятели на семейството, които допускат в дома си.

По артистичните й заложби обаче се захласвали не само български художници, но и техни колеги от Париж, Рим и Ню Йорк. Всички те били категорични, че щерката на Симеон има потенциал, който трябва да разгърне и да покаже на целия свят, пише Уикенд.

хотарена

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook