img

Кличко: Моят първи език е руски, моята майка е рускиня и в половината ми тяло тече руска кръв

/
/
/
731 Views

Готови сме да защитим нашият град и нашите семейства, закани се Кличко.

Като кмет на Киев и жител на този град заявявам: Руските войници за нищо на света няма да влязат тук! Готови сме да защитаваме бъдещето си и бъдещето на децата си с оръжие в ръка! Това заяви в интервю за предаването „Събуди се“ по NOVA кметът на Киев Виталий Кличко.

,,Не вярвайте на руската пропаганда! Това е война срещу украинския народ! Те вече унищожиха толкова много градове, сринаха сгради, убиха цивилни – жени, деца. Само в нашия град са убити повече от 300 човека, 4 деца, 16 деца са в болница. Повече от 1 000 души са ранени. Повече от 90 сгради са унищожени тук. Сравниха със земята Ирпен, той просто не съществува вече. Ирпен, Буча, Гостомел, Бородянка – те са изцяло разрушени“, разкри Кличко.

Половината Чернигов е разрушен, Харков, Мариупол. 80% от жилищните сгради са сринати. И те наричат това „специална операция“. Това е война срещу хората на Украйна, срещу цивилни граждани. Моля Ви, не вярвайте на руската пропаганда! Те казаха, че сме нацисти, че сме радикални, че сме екстремисти, че мразим руснаците. Това е лъжа! Всичко това е лъжа, категоричет бе кметът на Киев.

,,Един пример – аз съм представител на Киевската общност, но моят първи език е руски, моята майка е рускиня и в половината ми тяло тече руска кръв! Как бих могъл да мразя майка си? Всичко това е лъжа. Целта на тази война е да се възстанови съветската империя. Не искаме да се връщаме в СССР. Руските войници се бият за пари, а ние за децата си и бъдещето. Ако трябва да умрем, това ще е привилегия за нас“, каза още той.

Киев се промени драматично. В момента няма много хора тук, защото половината население е напуснало.

Преди войната в Киев живееха 3,5 милиона души, сега предполагаме, че са около милион и половина. Жените и децата вече си тръгнаха. Има по-сигурни места в страната сега. Почти няма движение по улиците. Хората, които може да срещнете, са с униформи и оръжия. Всяка сграда и улица се подготвя за атака от руски войници. Готови сме да защитим нашият град и нашите семейства, закани се Кличко.

,,Всеки изминал ден броят на убитите расте, все повече са разрушените сгради. Голямата трагедия за нашата страна е, че от 40 милиона украинци, много от тях се преместиха в страните от Евросъюза. Благодарни сме на всяка държава. Искам да им кажа на всички едно голямо „Благодаря“!

Знам, че много украинци временно живеят в България. Получаваме от вас хуманитарна помощ. Това е много важно за нас. В тази трудна ситуация виждаме кои са истинските приятели на Украйна“, посочи в заключение бившият професионален боксьор.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook