img

Китай изпревари всички и започна заселването на Космоса с нова цивилизация китайци

/
/
/
185 Views

Китайската компания Shainghai ManWei Technology пусна в орбита първата космическа генна банка DSB-01, съобщи националната телевизия на Китай. Изстрелването бе извършено в четвъртък от космодрум “Тайюан” на чрез Changzheng-4.

Авторите на проекта отбелязват, че генетичният материал от седем граждани на Китай ще бъде непокътнат за около 1 хиляда години. Генният материал се поставя в специален контейнер, който не е изложен на космическо излъчване.

Някои експерти твърдят, че Земята може да стане неподходяща за хората през следващите 400 години поради изчерпването на ресурсната база и пренаселеността. ” Предполага се, че с помощта на тази генна банка ще бъде създадена нова човешка цивилизация “, казва каналът.

Илън Мъск, основател на SpaceX – американски космически производител и компания за космически транспортни услуги – вярва, че бъдещето на човечеството може да се намери в космоса.

Китай изпревари всички и започна заселването на Космоса с нова цивилизация китайци

Той също така обяви план за транспортиране на един милион души на Марс на 67-ия годишен Международен астронавтически конгрес в Гуадалахара, Мексико, през 2016 г.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!