img

Като кекс ама с ябълки и канела, цялата къща ухае и няма шанс да устоиш на този сладкиш

/
/
/
333 Views

Пайът никога не престава да бъде символ на домашен уют и нищо не може да ароматизира дома ви както печените ябълки.

Ябълките в тестото му придават нежност и го правят сочен, а най-бързият начин да се уверите в това е да приготвите шарлота. Една от най-простите рецепти, но не може да се каже, че е единствена по рода си.

Богатият кремообразен сладкиш твърде много прилича на кекс. И въпреки това рецептата остава съвсем проста.

Съставки

Олио 250 гр
Захар 250 гр
Яйце 4 бр
Сол 0,5 ч.л
Бакпулвер 1 ч.л
Пшенично брашно 300 гр
Ванилия 1 супена лъжица
Ябълки 1 кг
Лимонов сок 2 супени лъжици
Канела 1 ч.л
Пудра захар на вкус

Подготовка

Загрейте фурната и пригответе ябълките: обелете ги, изрежете сърцевината и нарежете на не много големи парчета. Налейте лимонов сок върху плодовете и разбъркайте.


Пригответе тестото: смесете 250 г омекотено масло с два вида захар и сол, разбийте. След това добавете яйцата едно по едно, докато разбивате


Пресейте брашното в течна смес и омесете тесто. След това добавете ябълките и разбъркайте добре.


Поставете ябълковото тесто върху тава, постлана с намаслен пергамент и печете на 180 градуса за 20-30 минути. Когато сладкишът е готов, по желание се украсява с пудра захар.

Нямате нужда от дълбок съд, дори тава за печене ще свърши работа. Моля, имайте предвид, че не е необходимо ябълките да се излагат и да се заливат с тесто, по-добре е веднага да се смесят в него.

 Консистенцията на ябълковия пай е мека, но доста плътна, така че трябва да бъде придружена от нещо леко и млечно, като кисело мляко или сладолед. И последно нещо, което трябва да знаете за тази проста рецепта за домашно печиво : тя работи също толкова добре с круши.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook