img

Кампания за събиране на стари електрически уреди в Шумен – ще работят три мобилни пункта

/
/
/
892 Views

Община Шумен организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съобщават от пресцентъра на общината.

На 12 май ще работят три мобилни пункта в града за приемане на стари електрически печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори и друга техника. Шуменци ще могат да оставят непотребни или неработещи електрически уреди в двора на бившето Пето основно училище (от 9.00 до 11.00 часа), над парка до общината (от 11.30 до 14.00 часа) и на ул. „Дедеагач“ номер 28 (от 14.30 до 16.00 часа). На площадките ще се приемат също батерии и акумулатори.

От общинската администрация Шумен припомнят, че имат сключен договор за изграждане на система за събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване с фирма. Кампанията има за цел да се проведе регламентирано събиране на непотребни електрически и електронни уреди и по този начин да се предпазят градът и околностите от замърсяване.

Предаването на отпадъците на лицензирана компания дава възможност за рециклиране и превръщане на излезлите от употреба уреди в полезни суровини за промишлеността, допълват от общината.

Източник: novini.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook