img

Камери за видеонаблюдение в класните стаи

/
/
/
611 Views

Практиката от последните няколко години е категорична – класните стаи в училищата се оборудваха с камери за видеонаблюдение.

И докато за това нововъдение беше необходимо време, за да свикнат и деца, и учители, то безспорно е нещо, което осигурява спокойствие и сигурност по време на обучителния процес.

Въпросът с дисциплината в училище е на дневен ред от много време – с развитието на модерните технологии, смартфоните, както и големият брой приложения на децата им става все по-трудно да запазят концентрацията си по време на часовете в училище и да съсредоточат вниманието си върху учебния материал. Учителите пък срещаха все по-големи трудности в това да установят дисциплина и ред в класната стая. Въвеждането на видеокамери в класните стаи, до голяма степен, спомогна за това учениците да проявяват завишено чувство на дисциплина.

Статистиките сочат, че след инсталирането на такива устройства, учебните занятия протичат значително по-гладко. Те изключително много способстват и за ограничаването на детската агресия в училище, макар и тя да е демонстрирана под формата на игра – никак не са малко случаите, в които деца пострадват именно в междучасията, когато остават без учителски надзор.

Камерите за видеонаблюдение в класните стаи спомагат за безпроблемното протичане на часовете. Ограничават и тормоза в училище, който е друг съществен проблем, на който все по-трудно се противостои. Въпросът със съгласуване на информация със съученици по време на изпитни дейности е също нещо, с което учителят среща трудности – наличието на голям клас прави извънредно трудно следенето на повсеместната дисциплина и стриктното изпълнение на поставените изисквания и условия.

Запитани, учителите твърдо застават зад убеждението, че това нововъведение безспорно улеснява протичането на работния процес и ги кара да се чувстват в пъти по-спокойни, що се отнася до безопасността и сигурността на децата. Преподавателите споделят, че наличието на камери за видеонаблюдение кара децата сами да регулират поведението си – нещо, което със сигурност прави работата и учебните занятия извънредно ползотворни.

Родителите също споделят, че са доволни от така взетите мерки – за тях е също важно да знаят, че безопасността на децата им е съблюдавана и могат да бъдат спокойни, че, докато са на училище, ще бъдат защитени.

Камерите за видеонаблюдение допринасят изключително много за един приятен, ползотворен работен процес, каквато е и целта на всички участници в него. Избягването на инциденти и сбивания определено е огромна стъпка напред към установяването на все по-добра дисциплина в училищата.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook