img

Какво ядат пациентите в една българска и една японска болница?/Снимки/

/
/
/
571 Views

На снимката отдолу се вижда закуска в една средностатистическа българска болница. Коментарът е излишен.

Как е в Япония?

Всяка година в Япония има безплатна и задължителна “нингендокку”, което ще рече пълно изследване. Трае няколко часа, обикновено от сутринта рано (по желание и със заплащане има и 24-часови, тоест с преспиване и храна, приготвена за един.. “Нингендокку” е с невероятна експедитивност и мед. сестри те поемат “една от друга”.

Като свършат прегледите и изследванията (резултатите ти “докладват” след няколко дни в удобен час пред компютъра и главния лекар с екипа си), получаваш талон за обяд в един от ресторантите на билдинга, в който е клиниката. Обикновено на един от най-високите етажи, пише Новини.бг

Закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря в японската болница.

Изчислени са калориите и необходимите витамини. При постъпване в болница, по време на лечение и във възстановителния период преди изписване храната е различна.

Написаното е за всеки. Има и “по-специални” случаи и болници, когато (обикновено при раждане) бъдещата майка може да поръча храната си и главният готвач на столичния петзвезден хотел “Окура” я приготвя за нея…

Клинични пътеки няма.

Задължителната застраховка за преглед, лекарства и операции е разпределена така 70:30. Пациентите заплащат 30% и не е непосилна сума. След определена възраст тя става 90:10, като държавата (от данъците в годините) заплаща 90%.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook