img

Какво се случва, ако пиете по 8 чаши вода всеки ден? Австралийка направи този експеримент

/
/
/
1042 Views

Вероятно сте имали ситуация сутрин, когато се опитвате да преглътнете, но имате усещането, че сте глътнали ножче. Това се дължи на вечерята.

Вечеря със значително количество сол изисква увеличено количество вода. През нощта настъпва дехидратация, която е причината за такива резултати. Какво се случва, ако контролирате приема на вода и пиете по 8 чаши на ден?

Аманда Смит от Австралия експериментира

Жителите на тази страна живеят близо до океана, целият им живот е свързан с водата. Те са убедени, че човешкото здраве зависи от тази течност. Тялото съдържа 60% вода:

– в състава на сърцето 73%

– бели дробове – 93%

– кожа – 64%

– скелет – 31%

Жителката на Австралия решава да контролира количеството вода, което пие, като го ограничава до 8 чаши дневно. В продължение на две седмици тя води дневник, записвайки какво се случва с тялото, настроението и мисълта й.

За удобство Аманда Смит определи времето за пиене на всяка чаша вода.

Графикът изглеждал така:

-7:00 – След ставане

– 8:00 – след закуска

– 10:00 – в почивка между храненията

– 12:00 – преди обяд

– 13:00 – след хранене

– 16:00 – в почивка между храненията

– 18:30 – преди вечеря

– 21:00 – след вечеря

За три дни приемът на вода постепенно се превръща в навик. Аманда не преминава към някаква специална диета. Промените се отнасят само до използването на вода.

Шести ден

В дневника на доброволният експериментатор се появи запис за появата на чувство за пълнота. Водата изпълнила стомаха й. Аманда често ходила до тоалетната, което е съвсем разбираемо.

Десети ден

Австралийката отбелязва, че се чувства по-весела и бодра. Преди този експеримент в 15:00 часа тя се чувствала уморена и имала нужда от чаша кафе, за да възстанови енергията си.

В един от дните на предизвикателството тя вечеряла с приятели пица. Но тежестта в стомаха й изчезнала, след като си набавила необходимото количество вода.

Четиринадесети ден

Преди експеримента Аманда е имала чести главоболия. Имала и проблеми с кожата. След 10-14 дни в дневника й се появява записка, че умората и главоболието в нейния случай най-вероятно са свързани с дехидратация.

Водата допринесла за загубата на тегло, умствена яснота и почистване на кожата. / Zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook